ΑΘΗΝΑ
16:15
|
24.04.2024
Το ταξίδι του Μπένι Γκαντς στο Μπαχρέιν σήμερα το απόγευμα έμεινε μυστικό για λόγους ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιστορία έγραψε σήμερα, από μία άποψη, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς με το που πάτησε το απόγευμα το πόδι του στο έδαφος του διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν, Μανάμα. Και αυτό γιατί είναι ο πρώτος Ισραηλινός με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας που επισκέπτεται ποτέ αυτό το σουνιτικό βασίλειο με σημαντική σιιτική κοινότητα.

Εικόνα

Το ταξίδι του Γκαντς στο Μπαχρέιν που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα έμεινε μυστικό για λόγους ασφαλείας, ιδιαίτερα μετά τις τρεις επιθέσεις των Υεμενιτών Χούθι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσα στον περασμένο μήνα.

Ο Μπένι Γκαντς θα συναντήσει τον ομόλογό του Αμπντάλα μπιν Χασάν αλ Νοάιμι, τον βασιλιά Χαμάντ νμπιν Ίσα αλ Χαλίφα και τον πρίγκηπα διάδοχο στο θρόνο και πρωθυπουργό, Σαλμάν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα.

Αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες ασφαλείας με τον αλ Νοάιμι, βασικά σημεία των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Στα πλάνα του Μπένι Γκαντς είναι και μία επίσκεψη στην αμερικανική βάση του πέμπτου αμερικάνικου στόλου και η συνάντησή του με τον διοικητή της, Μπραντ Κούπερ.

Στο Μπαχρέιν με το αεροπλάνο του…Σαντάτ!

Σε μία συμβολική κίνηση, το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας στο Μπαχρέιν ήταν το ίδιο Boeing 707 που χρησιμοποίησε ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος Ανουάρ Σαντάτ προκειμένου να μεταβεί στο ιστορικό ταξίδι του στο Ισραήλ το 1977 και να υπογράψει συμφωνία ειρήνης.

Οι δολοφονίες που άλλαξαν του ρου της Ιστορίας (φωτό, βίντεο) | iEllada.gr

Το 2005 το αεροπλάνο αυτό πουλήθηκε από τον αιγυπτιακό στρατό σε μία ιδιωτική αεροπορική εταιρία που με τη σειρά της το πούλησε στον ισραηλινό στρατό το 2011.

Ο ισραηλινός στρατός το εκσυγχρόνισε και το μετέτρεψε σε αεροσκάφος ανεφοδιασμού.

Άλλη μία λεπτομέρεια που αξίζει να επισημάνει κανείς στο ταξίδι του Μπένι Γκαντς στο Μπαχρέιν είναι πως και σε αυτή την περίπτωση (όπως είχε συμβεί προ ημερών με το αεροπλάνο του Ισραηλινού προέδρου Ιτζχάκ Χέρτζοκ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) πέρασε από τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας  με την οποία επισήμως υποτίθεται πως δεν έχουν σχέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα