ΑΘΗΝΑ
06:31
|
02.05.2024
«Αυτές οι μετακινήσεις δεν είναι μόνιμες, ανταποκρίνονται στις υφιστάμενες συνθήκες» ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζοντας πως οι 3.000 δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάπτυξη περίπου 3000 Αμερικανών στρατιωτών στην ανατολική Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, εν μέσω της σκληρής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία στην Ουκρανία, ενέκρινε το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Aξιωματούχοι που γνωρίζουν λεπτομέρειες του σχεδίου ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι 1.700 Αμερικανοί στρατιώτες θα φύγουν τις επόμενες μέρες από την στρατιωτική βάση Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα για την Πολωνία και άλλοι 300 προς την Γερμανία. Περίπου 1000 Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη Γερμανία θα σταλούν στην Ρουμανία. «Αυτές οι δυνάμεις δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία» ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι υπό τον όρο ανωνυμίας, διευκρινίζοντας πως «αυτές οι μετακινήσεις δεν είναι μόνιμες, ανταποκρίνονται στις υφιστάμενες συνθήκες».

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, δεν απέκλεισε την επιπρόσθετη ανάπτυξη στρατευμάτων πέραν αυτών που ανακοινώθηκαν σήμερα υποστηρίζοντας ότι «είναι σημαντικό να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον κ. Πούτιν και ειλικρινά προς τον κόσμο ότι το ΝΑΤΟ έχει σημασία για τις ΗΠΑ και έχει σημασία για τους συμμάχους μας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου επανέλαβε τις προειδοποιήσεις σχετικά με την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα επιλέξει μια διπλωματική επίλυση της κρίσης. «Δεν πιστεύουμε ακόμη ότι έχει αποφασίσει να εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία» είπε ο Κίρμπι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα