ΑΘΗΝΑ
09:43
|
30.03.2023
Η Ανατολή γιορτάζει την έναρξη του νέου Σεληνιακού Έτους του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την 1η Φεβρουαρίου οι χώρες της Ασίας υποδέχθηκαν το Νέο Σεληνιακό Έτος.

Συγκεκριμένα, όπως στη Δύση οι λαοί γιορτάζουν την 1η Ιανουαρίου, ως την έναρξη του νέου έτους, οι ανατολικές χώρες οριοθετούν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, με βάση το αρχαίο σεληνιακό κινεζικό ημερολογιακό σύστημα, το οποίο ακολουθεί τους κύκλους της σελήνης και του ήλιου.

Κάθε νέο έτος των ανατολικών χωρών σχετίζεται και με ένα εκ των δώδεκα παραδοσιακών κινεζικών ζωδίων. Η 1η Φεβρουαρίου του 2022 σηματοδοτεί την έναρξη του έτους της Τίγρης, Οι εορτασμοί για την υποδοχή του νέου έτους ξεκινούν 10 μέρες πριν, με λαμπερά φαναράκια, με ανεμόμυλους, ενώ παράλληλα αρκετοί καθαρίζουν τα σπίτια τους, για να απομακρύνουν την κακή τύχη του προηγούμενου έτους. Επίσης, ετοιμάζονται παραδοσιακά φαγητά που αντιπροσωπεύουν την καλή τύχη, όπως ψάρια (αφθονία) και μανταρίνια (ευημερία). Οι ανατολίτες επίσης διακοσμούν τα σπίτια τους με λουλούδια, όπως άνθη ροδάκινου, κόκκινα φανάρια, κόκκινα πανό με ευχές για καλοτυχία και μακροημέρευση και ανταλλάζουν κόκκινους φακέλους με χρήματα. Γενικά επικρατεί το κόκκινο χρώμα στην παράδοσή τους, το οποίο το θεωρούν το χρώμα που φέρνει τύχη, δύναμη και αισιοδοξία.

Ο εικονογράφος και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Raul Fernando Zuleta από την Κολομβία υποδέχεται το νέο έτος με μία τίγρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκανε… πρεμιέρα

Τζέρεμι Κόρμπιν: Η Αποκαθήλωση

Νετανιάχου

Γιατί δεν πήγε ο Κάρολος στο Παρίσι;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα