ΑΘΗΝΑ
13:38
|
03.05.2024
Συνάντηση με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας είχε ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρός της, Γιώργος Καρανίκας, επισήμανε ότι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικά, με φορολογικά μέτρα, αλλά και ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε την απόφαση για το επιτοκιακό κόστος για όλες τις επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, η οποία περιέχει προϋποθέσεις τις οποίες πληρούν μόνο εύρωστες μεσαίες -για τα ελληνικά δεδομένα- επιχειρήσεις, αφήνοντας ουσιαστικά «εκτός νυμφώνος» τις υπόλοιπες. Αυτές, θα πρέπει να αναζητήσουν τις τύχες τους στο ΕΣΠΑ, όπου οι προϋποθέσεις είναι πιο χαλαρές, αν και αυστηρότερες από ό,τι ίσχυε στο στο παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον εμπορικό κόσμο της χώρας για τη στήριξη που παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 και τον υψηλό δείκτη συμμόρφωσης που επέδειξε σε αυτά. Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων για οριζόντιες μειώσεις σε φόρους και εισφορές με αποτέλεσμα τη σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας το 2021.

Μάλιστα, ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους για την ενεργειακή εξοικονόμηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, επισήμανε ότι «η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την κυβέρνηση, που υπήρξε καθοριστική για την επιβίωσή τους στα πρώτα κύματα της πανδημίας, πρέπει τώρα να μετεξελιχθεί σε ένα πλέγμα μέτρων ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών και τόνωσης της ρευστότητας, με βελτίωση των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΜμΕ μέσω του τραπεζικού συστήματος και του νέου ΕΣΠΑ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα