ΑΘΗΝΑ
03:19
|
29.09.2024
Mετά τις έντονες ισραηλινές αντιδράσεις ο Ουκρανός πρέσβης απέσυρε την δημόσια κοινοποίηση της ανάρτησής του στο Facebook.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών επέδωσε απόψε νότα διαμαρτυρίας στον Ουκρανό πρέσβη στο Ισραήλ Γεβγέν Κόρνιγτσουκ με αφορμή την ανάρτηση του τελευταίου στο Facebook με την οποία λοιδώρησε τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Γιαίρ Λαπίντ, επειδή δεν υιοθετεί την πεποίθηση πως μπορεί να ξεσπάσει βίαιη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και πως η Ουκρανία υφίσταται «υφίσταται πόλεμο ήδη εδώ και οκτώ χρόνια»…

«Επί του παρόντος η εκτίμηση της ισραηλινής κυβέρνησης είναι πως δεν βλέπουμε σύντομα μία βίαιη σύγκρουση. Δεν θεωρώ πως θα ξεκινήσει εκεί ένας παγκόσμιος πόλεμος» είχε δηλώσει την Τετάρτη ο Λαπίντ στην αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Axios.

Η θέση αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια στον πρέσβη της Ουκρανίας στο Ισραήλ που εξέφρασε «βαθύ αποτροπιασμό» από τις πρόσφατες δηλώσεις του Λαπίντ σε σχέση με την οπτική που έχει για την σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, προσθέοντας:

Ukraine's Ambassador to Israel Yevgen Korniichuk in Jerusalem, on December 21, 2021. (Facebook photo)

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κύριο Υπουργό ότι δεν πρόκειται για σύγκρουση αλλά για έναν ΠΟΛΕΜΟ, τον οποίο η Ρωσία διεξάγει επιθετικά και κυνικά έναντι της Ουκρανίας. Και είναι κρίμα που ο κ. Λαπίντ δεν παρατήρησε τον πόλεμο στο κέντρο της Ευρώπης που ήδη μετρά οκτώ χρόνια.

Δυστυχώς, ο κ. υπουργός επαναλαμβάνει τη ρητορική της ρωσικής προπαγάνδας και αγνοεί τα ενοχλητικά μηνύματα από τους ισχυρότερους συμμάχους του- τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την ΕΕ- σχετικά με την υψηλή πιθανότητα πλήρους κλίμακας ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία τις επόμενες βδομάδες.

Θα συνιστούσα στον κ. Λαπίντ να τηλεφωνήσει όχι μόνον με τον υπουργό Εξωτερικών του επιτιθέμενου κράτους αλλά και με την ουκρανική πλευρά, για να δει την πραγματική εικόνα αντί να χρησιμοποιεί τα ρωσικά κλισέ».

Mετά τις έντονες ισραηλινές αντιδράσεις ο Ουκρανός πρέσβης απέσυρε την δημόσια κοινοποίηση της ανάρτησής του στο Facebook.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα