ΑΘΗΝΑ
20:24
|
03.05.2024
Νέους ορίζοντες στην οικονομική πολιτική ανοίγει η ανακάλυψη πως η μείωση ενός φόρου θα ωφελήσει τους πλούσιους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέους ορίζοντες στην οικονομική πολιτική άνοιξε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην προσπάθειά του να εξηγήσει για ποιον λόγο η κυβέρνηση δεν μειώνει τη φορολογία στα καύσιμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο αναπληρωτής υπουργός, υποστήριξε ότι ο κυριότερος λόγος που δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα «είναι για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι».

Μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1 fm, ο κ. Σκυλακάκης, υποστήριξε ότι ναι μεν είναι μεγάλος ο φόρος στα καύσιμα, αλλά αυτό δεν αφορά στους φτωχούς, αφού οι φτωχοί… δεν έχουν αυτοκίνητο.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, «το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο. Ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

«Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο» είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης χαρακτηρίζοντας παράλογο το να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία μείωση φόρου «που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους».

«Ο Σκυλακάκης μας ενημέρωσε ότι δεν μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα, γιατί δεν θέλουν να ευνοήσουν τους πλούσιους. Αυτούς που “τιμώρησαν” με τη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας» ανέφερε απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, το Γραφείου Τύπου σχολίασε: «Την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνουν πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς μάλιστα να έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης δηλώνει πως είναι αντιλαϊκό μέτρο η προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα, διότι «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο». Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες».

Τη δήλωση του Θ. Σκυλακάκη σχολίασε και ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο. «Και σήμερα βγήκε ο κ. Σκυλακάκης και μας είπε ότι δεν έχει νόημα να μειώσουμε τον φόρο στην βενζίνη, γιατί οι φτωχοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι δεν έχουν αυτοκίνητο. Άρα το μέτρο θα ευνοήσει τους πλούσιους»! Είναι δυνατόν να τα λέει αυτά ένας υπουργός; Μα καλά δεν ντρέπεστε να έχετε τέτοιους υπουργούς;»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα