ΑΘΗΝΑ
15:27
|
01.06.2024
Ανήγγειλε ειδική μοριοδότηση στην προκήρυξη των 4.000 θέσεων στο ΕΣΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παράταση της θητείας των επικουρικών τουλάχιστον ως το τέλος του 2022 και την δημοσιοποίηση της προκήρυξης 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, προκειμένου «να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας» ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός εξήγησε πως σε ό,τι αφορά την ειδική μοριοδότηση στην προκήρυξη των 4.000 θέσεων θα δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, «και μία μόνιμη θέση στο ΕΣΥ».

Αναφερόμενος στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει θετική ψήφο στην ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με στόχο να είναι έτοιμο το 2025 υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκτίθεται» γιατί πρόκειται για μία δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ύψους 160 εκατ. ευρώ που θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές.

Υπερασπίστηκε τη θέση του λέγοντας πως «η επιλογή είναι αυτό το νοσοκομείο να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς χωρίς να πληρώνει κανένας».

Σχετικά με τη διερεύνηση υπόθεσης διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε ότι «την περίοδο 2016 έως αρχές 2018 έγιναν απευθείας αναθέσεις πληρωμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον σημερινό ΕΟΔΥ, ύψους 9 εκατ. ευρώ. Για αυτά τα ποσά έγινε έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και προέκυψε ότι ήταν πληρωμές, οι οποίες δεν έπρεπε να γίνουν και άρα υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διαφθοράς που ελέγχεται και από τη Δικαιοσύνη».

Προσέθεσε ότι «σε μέρος των τιμολογίων που πλήρωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναγράφεται πάνω, στο σημείο της πληρωμής, “με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας”» και όπως είπε «αυτό από μόνο του, είναι προβληματικό…».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νασράλα: «Η μάχη με το Ισραήλ διαμορφώνει το μέλλον της Παλαιστίνης και του Λιβάνου»

Η Ισλανδία ψηφίζει για την εκλογή νέου προέδρου

Μαγνησία: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Τιφλίδα: Επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Σαακασβίλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα