ΑΘΗΝΑ
09:29
|
18.05.2024
Στη βάση Γιαβόριβ στη δυτική Ουκρανία, χρησιμοποιούν κυρίως αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιωτικά γυμνάσια στη βάση Γιαβόριβ στη δυτική Ουκρανία, χρησιμοποιώντας αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους, εκτοξευτήρες και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό πραγματοποιούν Ουκρανοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, κάποιοι από τους στρατιώτες φορούσαν λευκές στολές παραλλαγής, εκτόξευαν πυραύλους ενώ διάφορα στρατιωτικά οχήματα συνέχιζαν να διασχίζουν το χιονισμένο τοπίο.

Η Ουκρανία παρέλαβε φορτία αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, καθώς προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης, αφότου η Ρωσία συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει μία εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου του ουκρανικού Στρατού Αντρέι Μπρέστγιουκ δεν το δέχεται. Δικαιολογεί τα στρατιωτικά γυμνάσια με το επιχείρημα ότι «θα βοηθήσουν να σταματήσουμε τα στρατιωτικά οχήματα, να τα καταστρέψουμε. Και σε αστικό περιβάλλον θα μας επιτρέψουν να καταστρέψουμε κτίρια, όπου κρύβεται ο εχθρός».

Ο υπουργός΄΄΄ Αμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρέζνικοφ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το επόμενο αεροπλάνο με αμερικανικά όπλα αναμένεται να φθάσει σύντομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα