ΑΘΗΝΑ
01:52
|
08.09.2024
Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έλλειψη φαγητού αλλά και πληροφόρησης καταγγέλλουν αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το στομάχι μου πονάει, είμαι πολύ χλωμή και έχω τεράστιους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια μου. Θέλω όλο αυτό να τελειώσει. Κλαίω κάθε μέρα. Είμαι πολύ κουρασμένη», ήταν η ανάρτηση της Ρωσίδας αθλήτριας Βαλέρια Βασνέτσοβα (Valeria Vasnetsova), η  οποία βρίσκεται σε ένα από τα ξενοδοχεία καραντίνας του Πεκίνο, διευκρινίζοντας πως το πρόβλημά της δεν ήταν τα συμπτώματα του κορονοϊού στον οποίο βρέθηκε θετική, αλλά το φαγητό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, την Πέμπτη η αθλήτρια ανήρτησε στο Instagram μία φωτογραφία ενός δίσκου με ελάχιστο και κακής ποιότητας φαγητό, ο οποίος, όπως ανέφερε, περιείχε «πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό πέντε ημερών».  Η ίδια είπε ότι επιβιώνει κυρίως με μερικά κομμάτια ζυμαρικών επειδή ήταν αδύνατο να φάει τα υπόλοιπα, προσθέτοντας πως «αλλά σήμερα έφαγα όλο το λίπος που σερβίρουν αντί για κρέας επειδή πεινούσα πολύ». Συμπλήρωσε ότι έχει ήδη χάσει πολύ βάρος, υποστηρίζοντας πως «τα κόκκαλά μου εξέχουν ήδη». 

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα ξενοδοχεία καραντίνας γίνονται όλο και περισσότερο αντικείμενο κριτικής από τους αθλητές και τις ομάδες τους, που ασκούν έντονη πίεση στους διοργανωτές για βελτιώσεις. Αξίζει να σημειωθεί η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, καθώς μόνο ορισμένοι αθλητές που συνιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν πρόσβαση σε αυτά, και όχι οι ομάδες τους, ενώ την ίδια ώρα, συναθλητές τους σε παρόμοιες καταστάσεις επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις να απομονωθούν εντός του Ολυμπιακού χωριού.

Επιπλέον, ερωτήματα εγείρει το σχόλιο της Β. Βασνέτσοβα σχετικά με τη φερόμενη διακριτική μεταχείριση των αθλητών σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μέλη των ολυμπιακών αποστολών που διαμένουν στα ξενοδοχεία καραντίνας. Η ίδια υποστήριξε πως οι αθλητές έπαιρναν χειρότερο φαγητό, τεκμηριώνοντας τον ισχυρισμό της με μια φωτογραφία του φαγητού που σερβιρίστηκε στον γιατρό της ομάδας της, ο οποίος είχε επίσης βρεθεί θετικός και ζούσε δύο ορόφους πιο κάτω, το οποίο περιελάμβανε φρέσκα φρούτα, σαλάτα και γαρίδες με μπρόκολο.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, γιατί υπάρχει αυτή η στάση απέναντι σε εμάς, τους αθλητές;!», σημείωσε η ίδια.

Η δημόσια κριτική από την πλευρά των ομάδων έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, με τις αποστολές να κάνουν λόγο εκτός από τη διαφάνεια και για την έλλειψη πληροφόρησης. Στο πλαίσιο αυτό, η Βελγίδα αθλήτρια  Κιμ Μέιλμανς (Kim Meylemans) δημοσιοποίησε με ανάρτησή της ότι την έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και τη μετέφεραν από το ξενοδοχείο καραντίνας στο σημείο καραντίνας του ολυμπιακού χωριού την ημέρα που πίστευε ότι η περίοδος απομόνωσής της θα τελείωνε. 

Επιπλέον, αφού ο τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης, Έρικ Φρέντσελ (Eric Frenzel), βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας, ο επικεφαλής της γερμανικής αποστολής Ντιρκ Σίμελπφενινγκ (Dirk Schimmelpfennig) στηλίτευσε σε συνέντευξή του τις “παράλογες” συνθήκες διαβίωσης, ζητώντας μεγαλύτερα δωμάτια, που πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής, και πιο τακτικές παραδόσεις φαγητού, ώστε οι αθλητές να είναι σε θέση να αγωνιστούν μετά τη λήξη της καραντίνας τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα