ΑΘΗΝΑ
05:18
|
10.05.2024
Από το Τσερνόμπιλ στη Φουκουσίμα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η γνωστή Κομισιόν, συνέταξε πρόταση, στην οποία αποφαίνεται ότι τόσο το φυσικό αέριο όσο και η πυρηνική ενέργεια δύνανται να συμπεριληφθούν στη λίστα με τις επονομαζόμενες πηγές «πράσινης ενέργειας» και να ενταχθούν στη λεγόμενη «πράσινη ατζέντα». Εάν τελικά ψηφιστεί η πρόταση της «Κομισιόν», αυτά τα δύο θα μπορούν να λαμβάνουν επιδοτήσεις για επενδύσεις αναφορικά με την παραγωγή και τη χρήση τους.

Την πρόταση της Κομισιόν στηρίζουν η Γερμανία και κυρίως η Γαλλία, καθώς βασίζουν τη βιομηχανική παραγωγή τους σε αυτές τις δύο πηγές ενέργειας. Η πρώτη στο φυσικό αέριο και η δεύτερη στην πυρηνική ενέργεια. Στην πρόταση εναντιώνονται κυρίως οι Κάτω Χώρες. 

Ο σκιτσογράφος Μαριάν Καμένσκι από τη Σλοβακία, ο οποίος έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα γνωστότερα γερμανικά έντυπα, σήμερα ζει στη Βιέννη της Αυστρίας. Στο καυστικό του σκίτσο για τη νέα ενεργειακή στροφή της ΕΕ τοποθετεί τη Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανάμεσα σε δύο πυρηνικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο: το Τσερνόμπιλ της ΕΣΣΔ και τη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Η κ. Λάιεν αναφωνεί: «Ζήτω, η πυρηνική ενέργεια είναι απολύτως πράσινη!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα