ΑΘΗΝΑ
17:00
|
21.06.2024
Από το Τσερνόμπιλ στη Φουκουσίμα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η γνωστή Κομισιόν, συνέταξε πρόταση, στην οποία αποφαίνεται ότι τόσο το φυσικό αέριο όσο και η πυρηνική ενέργεια δύνανται να συμπεριληφθούν στη λίστα με τις επονομαζόμενες πηγές «πράσινης ενέργειας» και να ενταχθούν στη λεγόμενη «πράσινη ατζέντα». Εάν τελικά ψηφιστεί η πρόταση της «Κομισιόν», αυτά τα δύο θα μπορούν να λαμβάνουν επιδοτήσεις για επενδύσεις αναφορικά με την παραγωγή και τη χρήση τους.

Την πρόταση της Κομισιόν στηρίζουν η Γερμανία και κυρίως η Γαλλία, καθώς βασίζουν τη βιομηχανική παραγωγή τους σε αυτές τις δύο πηγές ενέργειας. Η πρώτη στο φυσικό αέριο και η δεύτερη στην πυρηνική ενέργεια. Στην πρόταση εναντιώνονται κυρίως οι Κάτω Χώρες. 

Ο σκιτσογράφος Μαριάν Καμένσκι από τη Σλοβακία, ο οποίος έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα γνωστότερα γερμανικά έντυπα, σήμερα ζει στη Βιέννη της Αυστρίας. Στο καυστικό του σκίτσο για τη νέα ενεργειακή στροφή της ΕΕ τοποθετεί τη Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανάμεσα σε δύο πυρηνικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο: το Τσερνόμπιλ της ΕΣΣΔ και τη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Η κ. Λάιεν αναφωνεί: «Ζήτω, η πυρηνική ενέργεια είναι απολύτως πράσινη!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Υπόλογη για προδοσία η προηγούμενη κυβέρνηση για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Έτσι θα είναι το (Euro)pride κι άμα γουστάρετε!

ΑΚΕΛ: Tο συμφέρον της Κύπρου επιτάσσει καμιά εμπλοκή στον ισραηλινό πόλεμο

Επιτροπή ΟΗΕ: Στοχοποίηση αμάχων, εξόντωση και σεξουαλική βία κατά Παλαιστινίων, διαπράττει το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα