ΑΘΗΝΑ
23:03
|
04.05.2024
Μεταξύ των χωρών που απέστειλε βοήθεια σε εμβόλια στη Νιγηρία είναι και η Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 από τη Φινλανδία, την Ελλάδα και τη Σλοβενία παρέλαβε σήμερα η Νιγηρία. Δεν θα είναι η μόνη βοήθεια από ευρωπαϊκές χώρες καθώς μέσα στις επόμενες βδομάδες αναμένονται περισσότερες δωρεές από την ΕΕ .

Η παράδοση των εμβολίων εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της ΕΕ για δωρεά εμβολίων σε αφρικανικές χώρες μέσω του μηχανισμού COVAX, που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2020 για τη διανομή εμβολίων σε μερικές από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Ο Σάμουελ Ισόπι, ο Νιγηριανός πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι περισσότερες δόσεις θα φθάσουν στη χώρα του τις ερχόμενες εβδομάδες. Τα εμβόλια βρίσκονται ήδη σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αμπούζα, της πρωτεύουσας της Νιγηρίας.

Ο Φαϊζάλ Σουάιμπ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Νιγηρίας (NPHCDA), μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο ανέφερε ότι τα εμβόλια έχουν ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο τρέχοντος έτους. Τόνισε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάρκεια ενεργούς δράσης των εμβολίων που έχει πάρει ως σήμερα η Νιγηρία.

Τον Δεκέμβριο η νιγηριανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να καταστρέψει σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων επειδή έληξαν.

Εικόνα

Η Νιγηρία είχε λάβει εμβόλια με σύντομη διάρκεια ζωής από διεθνείς οργανισμούς και δωρήτριες χώρες σε μια προσπάθεια να τα χρησιμοποιήσει γρήγορα και να παράσχει ένα επίπεδο προστασίας στους Νιγηριανούς λόγω της σπανιότητας των εμβολίων κατά το παρελθόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα