ΑΘΗΝΑ
02:45
|
28.04.2024
Επανέφερε την πρόταση να φιλοξενήσει η Τουρκία μία σύνοδο των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόταση να φιλοξενήσει η Τουρκία μία σύνοδο των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας ή έστω διαβουλεύσεις για τεχνικά θέματα μεταξύ αντιπροσωπειών αμφοτέρων χωρών με κύριο στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης επανέφερε στο προσκήνιο σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται πως ο Ερντογάν (που διαγνώστηκε πριν λίγες μέρες θετικός στον κορονοϊό) τόνισε πως συζήτησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και περιφερειακές εξελίξεις. Είπε πως η κρίση αυτή θα πρέπει να λυθεί με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα στη βάση διεθνών αποφάσεων και της εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας στο πλαίσιο συμφωνιών του Μινσκ.

Επανέλαβε τη πρόταση για ρωσο-ουκρανική σύνοδο ηγετών στην Τουρκία επισημαίνοντας πως έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τους ηγέτες των δύο χωρών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ευχαρίστησε (κατά την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας) τον Ερντογάν για την “ενεργό υποστήριξή του” και τις προσωπικές πρωτοβουλίες που καταβάλλει για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα