ΑΘΗΝΑ
08:12
|
08.05.2024
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η λογοκριμένη εκδοχή, το «Fight Club» προβάλλεται με το κανονικό φινάλε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η λογοκριμένη κατά περίπου 12 λεπτά εκδοχή, το «Fight Club» με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Έντουαρτ Νόρτον και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ προβάλλεται από την κινεζική πλατφόρμα streaming Tencent με το κανονικό φινάλε, που δείχνει τον αφηγητή να σκοτώνει το φανταστικό alter-ego του και στη συνέχεια να παρακολουθεί πολλαπλές εκρήξεις κτιρίων, υποδηλώνοντας το σχέδιο του για ανατροπή και αναδιοργάνωση της σύγχρονης κοινωνίας.

Στη λογοκριμένη εκδοχή, που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις για τη λογοκρισία στην Κίνα κι έγινε διεθνώς πρωτοσέλιδο, οι αρχές εμφανίζονταν να έχουν αποτρέψει τις εκρήξεις, συλλαμβάνοντας τους δράστες και στέλνοντας τον Ντάρντεν (Μπραντ Πιτ) σε ψυχιατρική κλινική.

Το λογοκριμένο τέλος προκάλεσε την οργή τόσο ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και των Κινέζων οι οποίοι είχαν δει στο παρελθόν την ταινία όταν αυτή κυκλοφορούσε πειρατικά. 

Η οργάνωση Human Rights Watch είχε χαρακτηρίσει τις αλλαγές «δυστοπικές». Ο συγγραφέας του ομότιτλου μυθιστορήματος Τσακ Πόλανικ, στο οποίο βασίστηκε ο Φίντσερ για το Fight Club, έγραψε σαρκαστικά στο Twitter: «Αυτό είναι SUPER υπέροχο! Όλα έχουν αίσιο τέλος στην Κίνα!». 

Πηγές: BBC News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα