ΑΘΗΝΑ
13:04
|
09.05.2024
Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, κάνει ανησυχητικές προβλέψεις...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, προέβλεψε ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμο στην περιοχή αυτή ανά πάσα στιγμή και οι δυνάμεις του ίσως χρειαστεί να στραφούν στη Μόσχα για υποστήριξη.

«Πρώτα απ’ όλα, βασιζόμαστε στον εαυτό μας, αλλά δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να αναγκαστούμε να στραφούμε στη Ρωσία εάν η Ουκρανία, με τη στήριξη των Δυτικών χωρών, ξεπεράσει μια συγκεκριμένη γραμμή» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Head of the separatist self-proclaimed Donetsk People's Republic Denis Pushilin attends an interview with Reuters in Donetsk, Ukraine February 7, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Πρόσθεσε ότι οι αυτονομιστές δεν διαθέτουν επαρκή οπλισμό σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρονικό πόλεμο, την αεράμυνα και την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ουκρανικού στρατού.

Είπε επίσης ότι δεν είναι σε επαφή με τη Ρωσία για την παροχή οπλισμού, αλλά σημείωσε ότι έγινε μια «σημαντική δήλωση» από έναν πολιτικό του κυβερνώντος κόμματος, τον περασμένο μήνα, ο οποίος είπε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να εφοδιάσει με ορισμένους τύπους όπλων τους αυτονομιστές του Ντονέτσκ και του γειτονικού Λουγκάνσκ.

Σε άλλη συνέντευξη, επίσης στο Reuters, ένας άλλος στρατιωτικός διοικητής της αποσχισθείσας περιοχής, ο Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, προέτρεψε τη Ρωσία να στείλει 30.000 στρατιώτες για να ενισχύσουν τους αυτονομιστές και να χειριστούν τα νέα οπλικά συστήματα που ελπίζει ότι θα τους προμηθεύσει η Μόσχα.

Εικόνα

Η Ουκρανία έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη την κατηγορία των Ρώσων ότι σχεδιάζει να ανακαταλάβει δια της βίας τις αποσχισθείσες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Ουκρανία: Ρώσοι χάκερς μετέδωσαν μηνύματα για την Ημέρα της Νίκης

Καναδάς: Τρομοκρατική οργάνωση οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Ιρλανδία: Το Trinity College κόβει σχέσεις με ισραηλινές εταιρίες κατόπιν πιέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα