ΑΘΗΝΑ
11:10
|
27.09.2022
Ως βασική αιτία θεωρείται η αποτυχία του Ντμπεϊμπά να εξασφαλίσει την διεξαγωγή των λιβυκών προεδρικών εκλογών στις 24 Δεκέμβρη 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδικασία για την αντικατάσταση του Λίβυου πρωθυπουργού Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά που στηρίζει μεταξύ άλλων την εφαρμογή του τουρκολιβικού μνημονίου ανήγγειλε απόψε πως θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου, Αγκίλα Σάλεχ.

Αγκίλα Σαλέχ - Newpost.gr

Ο Πρόεδρος της βουλής ανήγγειλε πως η διαδικασία ανάδειξης νέου μεταβατικού πρωθυπουργού θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις με το Ανώτερο Κρατικό Συμβούλιο, που έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Ως βασική αιτία θεωρείται η αποτυχία του Ντμπεϊμπά να εξασφαλίσει την διεξαγωγή των λιβυκών προεδρικών εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για τις 24 του περασμένου Δεκέμβρη.

Επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού θεωρούνται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Φάθι Μπασάγκα και ο Υπουργικός Σύμβουλος Χάλιντ αλ Μπάιμπας, οι οποίοι υπέβαλαν ήδη από σήμερα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρουσιάζοντας στη συνεδρίαση της βουλής στο Τομπρούκ τα σχέδιά τους.

Ο Αγκίλα Σάλεχ ανακοίνωσε επίσης πως οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν 14 μήνες αφότου ψηφιστούν από την βουλή οι συνταγματικές τροποποιήσεις.

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά διορίστηκε πρωθυπουργός τον περσινό Φεβρουάριο.

Βόμβα… ΟΗΕ στη Λιβύη : Πήραν έως και 200.000 δολάρια για να ψηφίσουν τον  νέο πρωθυπουργό - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Gharbzadegi: Η «Δυτικοπληξία» του Ιράν

Τι δεν μετρά το Ακροδεξιόμετρο;

Αλέξης Τσίπρας: Θα επανακρατικοποιήσουμε τη ΔΕΗ

Οι οικογένειες των 43 αγνοούμενων μαθητών στο Μεξικό απαιτούν δικαιοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα