ΑΘΗΝΑ
13:56
|
03.05.2024
Η Ξουράφη κατάφερε να μιλήσει για τα θέματα ψυχικής υγείας που καλούνται να διαχειριστούν οι άνθρωποι, ειδικά όταν αναγκάζονται να είναι έγκλειστοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Mine» της Δάφνης Ξουράφη απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας animation στο Cannes – World film festival.

Κεντρική ηρωίδα της ταινίας είναι η νεαρή Ινδοαμερικανή Αμίνα που ζει σε μία μεγαλούπολη και προσπαθεί να δουλέψει εγκλωβισμένη στους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματος της, καθισμένη για ώρες μπροστά από τον υπολογιστή της.

Μέσω της οκτάλεπτης ταινίας κινουμένων σχεδίων η 28χρονη Δάφνη Ξουράφη κατάφερε να μιλήσει για τα θέματα ψυχικής υγείας που καλούνται να διαχειριστούν οι άνθρωποι, ειδικά όταν αναγκάζονται να είναι έγκλειστοι μέσα στην οικία τους στέλνοντας στο τέλος όμως ένα αισιόδοξο μήνυμα για το πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Το ταξίδι του «Mine» ξεκίνησε πριν περίπου 2 χρόνια, όταν η πρόταση της κ. Ξουράφη ήταν μία από τις νικήτριες του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το ΥΠΠΟΑ, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε το σενάριο της ταινίας της διατηρώντας όμως στο επίκεντρο, την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ποια είναι η Δάφνη Ξουράφη

Η Δάφνη Ξουράφη παρότι αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το χαρτί και το μολύβι για να αρθρογραφεί αλλά για να ζωγραφίζει.

Ταινία animation από την Ελλάδα διακρίθηκε σε διαγωνισμό στις Κάννες -Τι  λέει η δημιουργός της [εικόνες] | iefimerida.gr

Μετά τις σπουδές της και αφού διαπίστωσε ότι δεν θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της δημοσιογραφίας, έφτιαξε το δικό της κόμικ και έλαβε μέρος στο Comicdom, το φεστιβάλ για τα κόμικς που πραγματοποιείται στη χώρα.

Λίγο αργότερα ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στο animation στο πανεπιστήμιο του Dundee, ενώ όταν επέστρεψε στην Αθήνα δημιούργησε κινούμενα σχέδια, storyboards και εικονογραφήσεις για πελάτες, όπως η Google, το Μουσείο της Ακρόπολης, ο δήμος Αθηναίων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα