ΑΘΗΝΑ
01:20
|
30.09.2022
Με νέα επιστολή προς τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ επανέρχεται η ΠΟΘΑ από κοινού με σωματεία, ζητώντας την επικύρωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέα επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών επανέρχεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος (ΠΟΘΑ) από κοινού με σωματεία, ζητώντας από τον Θ. Σκυλακάκη να επικυρώσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε πριν έναν χρόνο μεταξύ της Διοίκησης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και των σωματείων εργαζομένων.

Προειδοποιούν ότι εάν η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν επικυρωθεί έως τις 23/2/2022, ημέρα της πρεμιέρας της νέας παραγωγής της Λυρικής, της όπερας «Οθέλλο» του Τζουζέπε Βέρντι σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον, τα σωματεία θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ξεκινώντας την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, ώρα 11:00 με 13:00 το πρωί και 4:30 με 6:30 το απόγευμα.

«Οι μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους που υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του οργανισμού, έχουν εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού και περιμένουμε την δική σας υπογραφή για να μπορέσουν να εκταμιευθούν» αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, η Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδος, το Σωματείο Συντελεστών Εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή και το Σωματείο Τεχνικού Βοηθητικού & Λοιπού Προσωπικού Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ακολουθεί η επιστολή της ΠΟΘΑ:

«Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας, με τελευταία την επιστολή μας της 15/1/2022, αλλά και τις δικές σας υποσχέσεις πριν από έναν χρόνο, εξακολουθείτε να αγνοείτε το αίτημά μας να επικυρώσετε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Διοίκησης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και των σωματείων εργαζομένων.

Οι μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους που υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του οργανισμού, έχουν εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, και περιμένουμε την δική σας υπογραφή για να μπορέσουν να εκταμιευθούν. Κι εσείς, αντί να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας προς εμάς αλλά και προς την διοίκηση του θεάτρου, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, με την ακρίβεια να εκτοξεύεται, με την οικονομική κρίση και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία, μας αγνοείτε επιδεικτικά.

Κύριε υπουργέ, η πορεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο άμεσο μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές σας αποφάσεις. Σας ενημερώνουμε ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και παρακαλούμε να επικυρώσετε τη ΣΣΕ μέχρι τις 23/2/2022, ημέρα της πρεμιέρας της νέας παραγωγής της Λυρικής, της όπερας ”Οθέλλο” του Τζουζέπε Βέρντι. Αν δεν το πράξετε, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Πρόκειται για μία παραγωγή εξαιρετικά υψηλού προφίλ, αφού την σκηνοθεσία έχει ο διάσημος σκηνοθέτης Μπομπ Γουίλσον και τα φώτα της διεθνούς πολιτιστικής κοινότητας θα είναι στραμμένα πάνω στον Οργανισμό μας. Για ό,τι συμβεί δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επιχείρημα ότι φταίνε οι ”κακοί εργαζόμενοι”. Σας προειδοποιήσαμε εγκαίρως. Τώρα η υπόθεση αυτή βρίσκεται μόνο στα δικά σας χέρια. 

Το πρώτο βήμα των δικών μας  κινητοποιήσεων θα γίνει την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου,  στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, ώρα 11:00 με 13:00 για το πρωί και ώρα 4:30 με 6:30 για το απόγευμα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ    
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με εκλογές απειλεί ο Μακρόν εάν δεν περάσει το συνταξιοδοτικό

Εξελέγη η νέα επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών

Επίσκεψη του Σβαρτσενέγκερ στο Άουσβιτς

«Ανοιχτή» η Ρωσία στην αναβίωση των επιθεωρήσεων των πυρηνικών της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα