ΑΘΗΝΑ
00:04
|
06.05.2024
Η απόφαση προβλέπει τη διακοπή της συνεργασίας με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έως ότου το Ισραήλ αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απόφαση για διακοπή της συνεργασίας με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ξαναπήρε απόψε το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Η απόφαση ουσιαστικά επαναφέρει στο προσκήνιο την ίδια εντολή που είχε δώσει και πάλι το ΚΕ της PLO το 2018 δίχως ουδέποτε να την εφαρμόσει.

Και τότε, όπως και απόψε, η απόφαση προβλέπει τη διακοπή της συνεργασίας με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έως ότου το Ισραήλ αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Ο Αζάμ αλ Άχμαντ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO, ανέφερε σε δήλωσή του πως το συμπέρασμα του αποψινού συμβουλίου ορίζει τον τερματισμό των υποχρεώσεων της οργάνωσης και της Παλαιστινιακής Αρχής έναντι της κατοχικής αρχής «μέχρις ότου το κράτος του Ισραήλ αναγνωρίσει ένα Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τερματίσει τους εποικισμούς».

Μένει να αποδειχθεί στην πράξη η σκοπιμότητα αυτής της ανακοίνωσης και πολύ περισσότερο εάν, αυτή τη φορά, θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα