ΑΘΗΝΑ
12:42
|
27.04.2024
Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι «Η Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία».
French President Emmanuel Macron, left, speaks with Cypriot President Nicos Anastasiades during a round table meeting at an EU summit in Brussels, Friday, July 17, 2020. Leaders from 27 European Union nations meet face-to-face on Friday for the first time since February, despite the dangers of the coronavirus pandemic, to assess an overall budget and recovery package spread over seven years estimated at some 1.75 trillion to 1.85 trillion euros. (Stephanie Lecocq, Pool Photo via AP)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Βρέστη της Γαλλίας μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο «Ένας Ωκεανός» (One Ocean Summit), που διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ, με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών – μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου που αρχίζουν το πρωί της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου και θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Ένας Ωκεανός Λύσεων για την Κλιματική Αλλαγή».

Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι «Η Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία».

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Εμανουέλ Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και ηγέτες άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών.

Στη Βρέστη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι Γιώργος Σιακαλλής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει την Κύπρο το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου.

Κύπρος: Άσκηση με συμμετοχή αεροσκαφών της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας

Εν τω μεταξύ σήμερα Τετάρτη (9/2) αλλά και την Παρασκευή (11/2) και το Σάββατο (12/2) θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, η εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας, θα πραγματοποιηθεί σε τμήματα του χερσαίου και εναέριου χώρου της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κύριος σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε πραγματικές συνθήκες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα