ΑΘΗΝΑ
19:54
|
14.07.2026
«Μετά τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα διώκονται και οι δικαστικοί που ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ÓõíÜíôçóç ôïõ ðñïÝäñïõ ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ÁëÝîç Ôóßðñá ìå ôçí äéïéêçôéêÞ åðéôñïðÞ ôçò ÊåíôñéêÞò ¸íùóçò Åðéìåëçôçñßùí ÅëëÜäïò (ÊÅÅÅ), ôçí ÐÝìðôç 12 Óåðôåìâñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η καταγγελία ακόμα μιας ευρωπαϊκής εφημερίδας, αυτή τη φορά της Humanite, πως ”στην Ελλάδα η Δεξιά χτυπάει την Ελευθερία του Τύπου χωρίς ντροπή” είναι ενδεικτική του διασυρμού της χώρας μας για τις καθεστωτικές πρακτικές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ).

«Τώρα, μετά τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα διώκονται και οι δικαστικοί που ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis, όπως εξάλλου είχαν προαναγγείλει υπουργοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. με “αδιευκρίνιστα ποσά” στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ό,τι και να κάνουν, όσο και να υιοθετήσουν πρακτικές Όρμπαν και Ερντογάν οι «φιλελεύθεροι» του κ. Μητσοτάκη, τους καταγγέλλει μέχρι και ο ευρωβουλευτής τους Γ. Κύρτσος», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Οι πολίτες γνωρίζουν: Η Novartis παραδέχθηκε στις ΗΠΑ πρακτικές διαφθοράς στην Ελλάδα με γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους και έκανε εξωδικαστικό συμβιβασμό, πληρώνοντας 350 εκατ. ευρώ για να μην οδηγηθεί στα δικαστήρια. Και στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν έχει ζητηθεί ένα ευρώ από τη Novartis, αλλά με μεθοδεύσεις διώκονται, αντί για τη διαφθορά, αυτοί που την ερεύνησαν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα