ΑΘΗΝΑ
16:15
|
28.09.2024
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν χθες, Τετάρτη, με οχήματα από πόλεις της νότιας Γαλλίας, προκειμένου να συγκλίνουν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν θα επιτραπεί στο «κονβόι ελευθερίας» των Γάλλων αυτοκινητιστών που διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς με αφορμή την πανδημία, να μπει στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν χθες, Τετάρτη, με οχήματα από πόλεις της νότιας Γαλλίας, προκειμένου να συγκλίνουν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες και να απαιτήσουν την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί με αφορμή τον κορονοϊό, αντλώντας έμπνευση από τους διαδηλωτές που κινητοποιούνται μαζικά εδώ και μέρες στον Καναδά.

Μέχρι στιγμής έχουν οργανωθεί συνολικά έξι «κομβόι», από τη Νίκαια, τη Μπαγιόν, το Στρασβούργο και το Χερβούργο, μεταξύ άλλων πόλεων, ενώ σήμερα αναμένονται αναχωρήσεις από ακόμα περισσότερες πόλεις, με σκοπό να σχηματίσουν  μια μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι την Παρασκευή το βράδυ και στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, επικαλούμενες τον κίνδυνο δημόσιας αταξίας, θα απαγορευτεί στους διαδηλωτές η είσοδος στην πρωτεύουσα από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου, ενώ όσοι οδηγοί παραβιάσουν την διαταγή κινδυνεύουν με δύο χρόνια φυλάκιση, πρόστιμο 4.500 ευρώ και αναστολή της άδειας οδήγησης.

Με πληροφορίες από Reuters, DW

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα