Ερώτηση στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις αντίξοες συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό στο 251ο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας κατέθεσαν απόψε στη βουλή βουλευτές του ΚΚΕ.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης ζητούν να μάθουν τι σκοπεύει να κάνει το υπουργείο Άμυνας για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξαιτίας της οποίας υπολειτουργούν κλινικές, εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία και το τμήμα επειγόντων περιστατικών.
Καταγράφουν επίσης έναν σημαντικό αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού που απασχολείται σε διοικητικά καθήκοντα, μη ασκώντας επί σειρά ετών τα καθήκοντά του σε κλινικές.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν πως πραγματοποιούνται συνεχείς μεταθέσεις από το νοσοκομείο, ακόμη και σε Κέντρα Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) μέσα στη χειμερινή περίοδο, όπου το υγειονομικό προσωπικό που μετατίθεται δεν αξιοποιείται σε ανάλογα καθήκοντα.
Επισημαίνουν ότι οφείλεται μεγάλος αριθμός ρεπό στο υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται επί 8ωρης βάσης τα οποία δεν δίνονται και δεν έχει εκφραστεί η πρόθεση από τη μεριά της διοίκησης του νοσοκομείου να τις χορηγήσει σε μεταγενέστερο χρόνο.
Οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει:
- Για το σταμάτημα εμπλοκής των στρατιωτικών υγειονομικών στα εμβολιαστικά κέντρα (COVID-19).
- Την απεμπλοκή του προσωπικού των υγειονομικών ειδικοτήτων από τα διάφορα διοικητικά καθήκοντα που τους αναθέτουν και την επιστροφή – επανένταξη του στο Νοσοκομείο.
- Την απόδοση των κανονικών αδειών, των οφειλόμενων ρεπό και απαλλαγών του προσωπικού από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
- Τη χορήγηση – αναγνώριση της 5ετούς μάχιμης υπηρεσίας και για τους στρατιωτικούς υγειονομικούς, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού, εκτιμώντας τη συνολική προσφορά τους στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα στις πρωτόγνωρες καταστάσεις από την πανδημία του κορονοϊού (COVID-19).
- Την ένταξη του νοσηλευτικού, εργαστηριακού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού του 251 ΓΝΑ αλλά και των υπολοίπων στρατιωτικών νοσοκομείων στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, κατ’ αντιστοιχία με τους συναδέλφους τους δημόσιους υπαλλήλους.