ΑΘΗΝΑ
05:21
|
26.06.2024
Η 70χρονη βρέθηκε νεκρή κατά τύχη δύο χρόνια μετά το θάνατό της ξεχασμένη στο σπίτι της στο Κόμο της Ιταλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μπερέτα ήταν «η μοναξιά προσωποιημένη» έγραψε ο δημοσιογράφος Massimo Gramellini στην πρώτη σελίδα της Corriere della Sera. Μαζί του συμφώνησε και άλλος συνάδελφός του στην εφημερίδα Messaggero:

«Το πραγματικά θλιβερό δεν είναι ότι οι άλλοι δεν αντιλήφθηκαν τον θάνατό της, αλλά ότι δεν πρόσεξαν ποτέ ότι η Μαρινέλα Μπερέτα υπήρξε ζωντανή».

Ο λόγος για μία μοναχική 70χρονη Ιταλίδα που βρέθηκε νεκρή σε κατάσταση μούμιας καθισμένη στην καρέκλα της κουζίνας, στο σπίτι της στο Κόμο, δύο χρόνια μετά το θάνατό της.

Como, morta in casa: trovata dopo due anni seduta sulla sua sedia - Cronaca  - ilgiorno.it

Όπως φαίνεται, ο κόσμος θα εξακολουθούσε να αγνοεί το θάνατό της εάν δεν έπεφτε πριν λίγες μέρες ένα δέντρο στον κήπο του σπιτιού της και δεν καλούσαν οι γείτονες την πυροσβεστική για να το απομακρύνει…

Δεν γνωρίζουμε την αιτία θανάτου της μοναχικής Μαρινέλα Μπερέτα, ούτε εάν είχε στον κόσμο έστω κάποιον μακρινό συγγενή.

Το μόνο βέβαιο είναι πως μολονότι έζησε και πέθανε μόνη, στην κηδεία της αναμένεται να προσέλθει πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος του Κόμο, Μάριο Λαντριτσίνα, ζήτησε από όλους τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην τελετή που θα γίνει με δαπάνες του δήμου ως ελάχιστο φόρο τιμής σε μία γυναίκα που πέθανε μόνη και ξεχασμένη.

Marinella Beretta, Eolo soffia forte e scoperchia il dramma della  solitudine: trovata morta dopo 2 anni a Como | Notizie Audaci

«Αυτό που συνέβη στην Μαρινέλα Μπερέτα από το Κόμο, η ξεχασμένη μοναξιά, πληγώνει τις συνειδήσεις μας. Είναι καθήκον της κοινωνίας μας να την θυμόμαστε και να είμαστε ενωμένοι» σχολίασε αργότερα η υπουργός Οικογένειας και Ίσων Ευκαιριών, Έλενα Μπονέτι. Και κατέληξε:

«Το να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο είναι υπόθεση της οικογένειας, των θεσμών, της υπόστασής μας ως πολίτες. Κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος».

Εκατομμύρια σαν την Μαρινέλα Μπερέτα…

Το χειρότερο πάντως είναι ότι υπάρχουν εκατομμύρια Ιταλοί σαν την Μαρινέλα Μπερέτα.

The lonely death of Marinella, the old Italian woman whose body remained in  her home for two years - OI Canadian

Έκθεση της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας του 2018 κατέγραψε ότι σχεδόν το 40% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 75 ετών ζουν μόνοι τους. Περίπου το ίδιο ποσοστό δήλωσε πως δεν είχε ούτε συγγενείς, ούτε φίλους εάν χρειαστεί κάτι σε περίπτωση ανάγκης. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το γατάκι που βασάνισαν και ακρωτηρίασαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα