ΑΘΗΝΑ
21:01
|
06.05.2024
Έκλεισε η συμφωνία για την αγορά έξι μαχητικών αεροσκαφών καθώς το Παρίσι ενδυναμώνει τις στρατιωτικές σχέσεις του στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδονησία ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την αγορά σε πρώτο στάδιο έξι μαχητικών Rafale στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης παραγγελίας – μαμούθ συνολικά 42 γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale. Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Άμυνας της Ινδονησίας καθώς το Παρίσι ενδυναμώνει τις στρατιωτικές σχέσεις του στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Το συμβόλαιο για την απόκτηση 42 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης μεταξύ του υπαρχηγού Αεροπορίας Γιουσούφ Τζαουχαρί , επικεφαλής της υπηρεσίας εξαγορών του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας, και του Ερίκ Τραπιέ Trapier, Διευθύνοντος Συμβούλου της Dassault Aviation, κατασκευαστή του Rafale, παρουσία του Προποβό Σουμπιάντο , υπουργού Άμυνας της Ινδονησίας και της Γαλλίδας ομολόγου του, Φλοράνς Παρλί, στο πλαίσιο τελετής που διοργανώθηκε στην Τζακάρτα.

«Συμφωνήσαμε στην αγορά 42 Rafale», είπε ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας Προποβό Σουμπιάντο και πρόσθεσε, «το συμβόλαιο που υπεγράφη σήμερα είναι για την απόκτηση των πρώτων έξι αεροσκαφών και θα ακολουθήσει η αφορά 36 ακόμα».

Αυτή είναι η έβδομη εξαγωγική επιτυχία για τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη από το 2015 μετά από παραγγελίες που δόθηκαν από την Αίγυπτο, το Κατάρ, την Ινδία, την Ελλάδα, την Κροατία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι αντέδρασε έντονα χωρίς προειδοποίησε παραγκωνίστηκε από την Αυστραλία, η οποία προχώρησε στη γνωστή αμυντική συμφωνία AUCUS για την απόκτηση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Νοέμβριο ενδυναμώθηκε η στρατηγική συνεργασία Γαλλίας-Ινδονησίας κατά τη διήμερη επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στην Τζακάρτα.  

Πηγή: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα