ΑΘΗΝΑ
01:44
|
03.05.2024
Νομοσχέδιο πριμοδοτεί με 500 εκ. δολάρια μέσα ενημέρωσης για την παραγωγή δημοσιογραφίας επικριτικής προς την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νομοσχέδιο σχετικό με την τεχνολογία που βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία συζήτησης στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, πριμοδοτεί με 500 εκατομμύρια δολάρια μέσα ενημέρωσης για την παραγωγή δημοσιογραφίας επικριτικής προς την Κίνα, υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της κινεζικής «παραπληροφόρησης».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ενημερωτική ιστοσελίδα Ρrospect το νομοσχέδιο, που έχει τίτλο «καταπολέμηση της κινεζικής παραπληροφόρησης», προτείνει την χρηματοδότηση της Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τα Διεθνή Μέσα (U.S. Agency for Global Media) με το συγκεκριμένο ποσό και έχει ως αντικείμενο «την ανάδειξη της παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τα κινεζικά ΜΜΕ». Το ποσό προτείνεται να διοχετευτεί σε τοπικά μέσα αλλά και σε προγράμματα για την εκπαίδευση ξένων δημοσιογράφων.

Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία έρχεται στο φόντο της ψήφισης του νομοσχεδίου «America Competes Act» για την ενίσχυση της βιομηχανίας ημιαγωγών  που έχει ως στόχο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα και να δοθεί ώθηση στη βιομηχανία των ημιαγωγών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα