ΑΘΗΝΑ
05:13
|
27.04.2024
Το λιβυκό κοινοβούλιο όρισε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Φάτι Μπασάγκα ως πρωθυπουργό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το λιβυκό κοινοβούλιο όρισε σήμερα (Πέμπτη, 10/2) τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Φάτι Μπασάγκα ως αντικαταστάτη του Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα επικεφαλής της κυβέρνησης, με μια αμφιλεγόμενη ψηφοφορία που πιθανολογείται ότι θα εντείνει την μάχη για την κατάληψη της εξουσίας στη Λιβύη.

«Το κοινοβούλιο εκφράζει ομόφωνα με την ψήφο του την εμπιστοσύνη του στον Φάτι Μπασάγκα ως επικεφαλής της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Αμπντάλα Μπλιχέκ έπειτα από μια συνεδρίαση του σώματος στο Τομπρούκ (ανατολική Λιβύη).

Το κοινοβούλιο είχε επικυρώσει δύο από συνολικά επτά υποψηφιότητες: αυτές του Μπασάγκα, 59 ετών, και του αουτσάιντερ Χάλεντ Αλ-Μπιμπάς, 51 ετών, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ίδιου υπουργείου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ντμπέιμπα, ο οποίος έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα Τρίπολη, είχε γνωστοποιήσει εντούτοις ότι δεν θα παραδώσει την εξουσία παρά μόνο σε μια κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από τις κάλπες, ενώ επέκρινε τις προθέσεις του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του το κοινοβούλιο, που έχει την έδρα του στο Τομπρούκ, εκτιμά ότι η θητεία της κυβέρνησης εξέπνευσε με την αναβολή των εκλογών, όμως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως η αποστολή της επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι το διορισμό μιας κυβέρνησης που θα έχει προκύψει από τις κάλπες.

Πηγές: Al Jazeera, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα