ΑΘΗΝΑ
02:15
|
06.05.2024
Μάχη «στήθος με στήθος» προβλέπουν οι γαλλικές δημοσκοπήσεις σε περίπτωση που το δίδυμο του Β' γύρου είναι Μακρόν-Πεκρές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη «στήθος με στήθος» προβλέπουν οι γαλλικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα (Παρασκευή, 11/2) για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Απριλίου, ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την υποψήφια της παραδοσιακής κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές, σε περίπτωση που οι δύο τους θα είναι οι δύο αντίπαλοι στον δεύτερο γύρο.

Αναλυτικά, η δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos δείχνει τον Μακρόν να προηγείται με οκτώ μονάδες της Πεκρές (54% έναντι 46%), ενώ απέναντι στους υποψήφιους της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και Ερίκ Ζεμούρ η διαφορά του 44χρονου ενοίκου των Ηλυσίων πεδίων διευρύνεται αισθητά (14 και 24 μονάδες αντίστοιχα).

Παρόμοια είναι η εικόνα και σε δημοσκόπηση της OpinionWay, όπου ο Μακρόν καταγράφει προβάδισμα έξι μονάδων (53 έναντι 47%).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο δημοσκοπήσεις έρχονται στο φόντο μιας σειράς παρόμοιων ερευνών κοινής γνώμης που διεξήχθησαν το τελευταίο διάστημα και στις οποίες η Πεκρές εμφανίζεται ως η μοναδική υποψήφια που μπορεί να μετατρέψει σε πραγματικό «θρίλερ» τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αφού στο ερώτημα ποιόν επιλέγουν μεταξύ του Γάλλου προέδρου και της πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Φιγιόν, το προβάδισμα του Μακρόν έναντι της Πεκρές είναι ισχνό και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Πηγές: Europe Elects

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα