ΑΘΗΝΑ
22:37
|
26.04.2024
Πρεμιέρα το Σάββατο στον «Μικρόκοσμο» για την νέα πρωτοβουλία του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta), με σταθερή την επιδίωξή του για διασταύρωση της γλώσσας της τέχνης και του πολιτικού επιχειρήματος, προχωρά σε μία σειρά προβολών ανά τακτά διαστήματα στον πολυχώρο Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106), φέρνοντας (κυριολεκτικά) στο κέντρο της ματιάς μας ένα είδος κατεξοχήν συνδεδεμένο με αυτή την επιδίωξη: τον κινηματογράφο.

Με την ευγενή συνδρομή Ελλήνων και ξένων δημιουργών, που όχι σπάνια αντιμετωπίζουν συνθήκες αποσιώπησης, το mέta προτείνει στο ευρύτερο κοινό σημαντικές πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές, οι οποίες οπτικοποιούν, αλλά και προβληματοποιούν κριτικά, διαφορετικές πτυχές της πολύπλευρης κρίσης που μας περιβάλλει, καθώς και να υποδεικνύουν χειραφετησιακές εναλλακτικές. Γιατί συχνά η οπτική γλώσσα αποδεικνύεται περισσότερο πυκνή από πολλές σελίδες γραπτών στην αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας – και κάποτε ολότελα καθηλωτική.

Και η αρχή σε αυτήν την πολύμηνη, όπως φιλοδοξούμε, περιπλάνηση γίνεται στις 12 Φεβρουαρίου 2022 ώρα 17:30 με το Digger. Την πολυβραβευμένη ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη, που απέσπασε 14 υποψηφιότητες για τα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καίτοι τυπικά αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, αποτελεί μια πολύτιμη μαρτυρία για τον βιασμό της ελληνικής φύσης, την ανατροπή των κοινωνικών σχέσεων, αλλά και την ενεργοποίηση των πρωτογενών αντιστάσεων μπροστά στην επέλαση του εξορυκτικού κλάδου, που η (μετα)μνημονιακή μας δυστοπία προβάλλει ως βασιλική οδό «ανάπτυξης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα