ΑΘΗΝΑ
10:08
|
05.05.2024
Στο χειρότερο σημείο τους βρίσκονται οι ρωσο-βρετανικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο χειρότερο σημείο τους βρίσκονται οι ρωσο-βρετανικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Γουάλας, ο Σεργκέι Σοϊγκού εκτίμησε ότι «δυστυχώς, το επίπεδο της συνεργασίας μας είναι σχεδόν στο μηδέν και σύντομα θα περάσει το μηδέν και θα γίνει αρνητικό».

Ο Ρώσος αξιωματούχος, προέτρεψε τη Δύση να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Κρεμλίνου ότι η Ρωσία δεν είναι αυτή που ευθύνεται για τις αυξανόμενες εντάσεις στην Ευρώπη. Μάλιστα, ζήτησε να μάθει γιατί το Λονδίνο στέλνει ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Τόνισε δε πως η Μόσχα θα απαντήσει «στο εγγύς μέλλον» στις αντιπροτάσεις για την ευρωπαϊκή ασφάλεια που έγιναν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη “συλλογική” απάντηση, που θυμίζει “συλλογική ευθύνη”. Περιμένουμε μια λεπτομερή απάντηση στο ζήτημα που θέσαμε από τον κάθε παραλήπτη. Η υπεκφυγή από την απάντηση σημαίνει ότι η Δύση δεν θέλει να αναγνωρίσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο ΟΑΣΕ και Ρωσία-ΝΑΤΟ, και ότι προσπαθούν να φροντίσουν για την δική τους ασφάλεια σε βάρος μας», επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. 

Από τη δική του πλευρά, ο Μπεν Γουάλας τόνισε ότι ελπίζει πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη συνάντησή τους με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα για να επιλύσουν μια σειρά ζητημάτων μέσω της διπλωματίας.

Το σχόλιο Σοϊγκού έρχεται μια ημέρα μετά τη γεμάτη εντάσεις συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας-Βρετανίας, με αντικείμενο την ουκρανική κρίση, με την επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας να φτάνει σε σημείο να εκστομίσει ότι πόλεις όπως το Ροστόφ και το Βορονέζ δεν αποτελούν μέρος της Ρωσίας, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγές: TASS, Reuters, AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα