ΑΘΗΝΑ
21:35
|
08.08.2022
Τα μέτρα στήριξης των αγροτών παρέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέτρα στήριξης των αγροτών παρέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την περιοδεία του τελευταίου στο νομό Αργολίδας.

Κατανοούμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κάνοντας λόγο για έμπρακτη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μονότονη επανάληψη χιλιοειπωμένων αντικυβερνητικών κλισέ.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Παρά το δυσχερέστατο διεθνές περιβάλλον και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, η Κυβέρνηση έχει ήδη λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει σειρά έμπρακτων μέτρων για να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και να διευκολύνει τον πρωτογενή τομέα. Ενδεικτικά:

• Μέσω του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και των λοιπών μέτρων COVID, έχουν δοθεί περί τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 195 εκατ. έχουν διατεθεί μέσω του ΥΠΑΑΤ για τη στοχευμένη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων από την πανδημία.

• Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης σε νέους αγρότες, αγρότες-μέλη συνεταιριστικών σχημάτων και την συμβολαιακή γεωργία για το 2022.

• Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021 και κάλυψη σημαντικού μέρους της αύξησης στο ρεύμα για τους αγρότες για από εδώ και πέρα.

• Μόνιμη μείωση ΦΠΑ λιπασμάτων από το 13% στο 6%.

• Μόνιμη μείωση ΦΠΑ ζωοτροφών από το 13% στο 6%, από 1η Οκτωβρίου 2021.

• Ταχύτερες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

• Εκτεταμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων προϊόντων και της νοθείας στα τρόφιμα.

Καταλαβαίνουμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι και πστεύουμε στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής. Για αυτό την ώρα που ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα τα χιλιοειπωμένα του κλισέ για εκλογές, διαπλοκή και συμφέροντα των ισχυρών εμείς αποδεικνύουμε το σεβασμό μας στον αγροτικό κόσμο τόσο λέγοντας την αλήθεια όσο και με πράξεις που παράγουν αποτέλεσμα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με νέες «προληπτικές» επιθέσεις απειλεί τη Γάζα το Ισραήλ

Η Ουκρανία θέλει να εξάγει 5 εκ. τόνους σιτηρών κάθε μήνα

Η Ρωσία δεν επιτρέπει την επιθεώρηση των πυρηνικών της

«Βροχή» τα δις στις πολεμικές βιομηχανίες με αφορμή την Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα