ΑΘΗΝΑ
07:28
|
02.05.2024
Η Γερμανίδα Ολυμπιονίκης επισημαίνει ότι η Βαλίεβα είναι μόλις 15 ετών και ότι την ευθύνη για το ντοπάρισμα φέρει η ομάδα της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πλευρό της 15χρονης Ρωσίδας αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ Βαλίεβα πήρε σήμερα η Γερμανίδα Ολυμπιονίκης Καταρίνα Βιτ με αφορμή τον εντοπισμό μίας ουσίας που χρησιμοποιείται στην παρασκευή φαρμάκων αντιμετώπισης της στηθάγχης μετά το εντυπωσιακό τετραπλό περιστροφικό άλμα στον αέρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Η 56χρονη Ολυμπιονίκης μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα The Bild, τόνισε:

«Η Καμίλα Βαλίεβα, αυτό το νεαρό κορίτσι, αυτό το παιδί-θαύμα, που μαγεύει όλο τον κόσμο με τις επιδόσεις και τη χάρη της, είναι ανήλικη, μόλις 15 ετών, και δεν φταίει στην περίπτωση αυτή.

Αυτό το σκάνδαλο είναι μια δραματική εξέλιξη στην πολλά υποσχόμενη καριέρα της και ελπίζω ειλικρινά να είναι αρκετός κόσμος δίπλα της για να προστατεύσει προκειμένου να μην λυγίσει».

Ποια είναι η Καμίλα Βαλίεβα

H Kamila Valieva άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό (γυμναστική,μπαλέτο, πατινάζ) από τα 3 της χρόνια και στα 5 αποφάσισε (μαζί με τους γονείς της) να ασχοληθεί αποκλειστικά με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Είναι πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης για το 2022, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων (2020), νικήτρια του Grand Prix Junior της σεζόν 2019/2020 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020 και πλέον Χρυσή Ολυμπιονίκης σε ομαδικό αγώνισμα (2022).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα