ΑΘΗΝΑ
07:55
|
02.05.2024
Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού και η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει πλήρως την πόλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού και η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει πλήρως την πόλη καθώς οι τοπικές αρχές αγωνίζονται για να ελέγξουν την πανδημία.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της τοπικής κυβέρνησης Τζον Λι, η υπουργός Υγείας Σοφία Τσαν και ο επικεφαλής ασφαλείας Κρις Τανγκ θα συναντηθούν με Κινέζους αξιωματούχους στη γειτονική Σεντζέν αύριο Σάββατο (12/2) για να συζητήσουν για τα αναγκαία υποστηρικτικά μέτρα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική κυβέρνηση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ώρα που η πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων που επιδιώκει το Χονγκ Κονγκ έχει οδηγήσει στα όριά του το σύστημα υγείας και τις εγκαταστάσεις καραντίνας.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξήθηκε σήμερα σε τουλάχιστον 1.325, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές υγείας. «Το σύστημα υγείας είναι υπερφορτωμένο, έχει ειλικρινά φθάσει πέραν των δυνατοτήτων του», δήλωσε από πλευράς της η Τσουάνγκ Σουκ-κουάν, υψηλόβαθμη αξιωματούχος υγείας. Η ίδια συμπλήρωσε πως επιπλέον υπάρχουν άλλα τουλάχιστον 1.500 ενεργά κρούσματα.

Οι νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς με Covid-19 έχουν ήδη φθάσει στο 90% της πληρότητας, όπως προκύπτει από δεδομένα των νοσοκομειακών αρχών της πόλης, ενώ οι εγκαταστάσεις απομόνωσης επίσης πλησιάζουν στα όριά τους.

Η κινεζική κυβέρνηση θα βοηθήσει στη βελτίωση της ικανότητας διενέργειας των διαγνωστικών τεστ στην πρώην βρετανική αποικία και θα εγκαταστήσει και άλλους χώρους καραντίνας, έγραψε η εφημερίδα South China Morning Post επικαλούμενη πηγή του Πεκίνου.

Το Πεκίνο προετοιμάζεται να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στον ιατρονοσηλευτικό τομέα και εκατομμύρια συσκευασίες για διαγνωστικά τεστ στο Χονγκ Κονγκ με την ημερήσια ικανότητα εξέτασης για κορονοϊό να αναμένεται να αυξηθεί από 100.000 σε 300.000 τεστ.

Το Χονγκ Κονγκ καταγράφει δεκαπλάσια κρούσματα από την 1η Φεβρουαρίου και ειδικοί του τομέα υγείας προειδοποιούν ότι η πόλη πιθανόν να καταγράφει καθημερινά 28.000 νέα κρούσματα μέχρι το τέλος Μαρτίου με τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους να αποτελούν μια κατηγορία που προκαλεί ανησυχία.

Πηγές: South China Morning Post

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα