ΑΘΗΝΑ
22:59
|
28.09.2024
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επέβαλε πενταετείς κυρώσεις στο κανάλι Nash TV την Παρασκευή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (NSDC) επέβαλε πενταετείς κυρώσεις στο κανάλι Nash TV την Παρασκευή μετά από μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση υπό την προεδρία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Από τότε οι τηλεθεατές ανέφεραν ότι δεν μπορούν να δουν το κανάλι μέσω καλωδίακής τηλεόρασης.

Η κίνηση ήρθε λίγες μέρες μετά από μια ηλεκτρονική λίστα υπογραφών που ξεκίνησε στον ιστότοπο του γραφείου του Ζελένσκι η οποία υποστήριζε ότι το κανάλι που ανήκει στον Ευγκένι Μουράγιεφ, ιδρυτή του κόμματος NASHI («Δικό μας») και πρώην βουλευτή, υποδαύλιζε μίσος κατά των Ουκρανών και μετέδιδε φιλορωσική «προπαγάνδα».

Η λίστα υπογραφών κατηγορούσε τον Μουράγιεφ ότι «διαψεύδει επανειλημμένα στον αέρα το γεγονός της ρωσικής επιθετικότητας» και ότι κάλεσε αξιωματούχους από τις αποσχισμένες ανατολικές περιοχές της χώρας να μιλήσουν στο Nash TV.

Ο Μουράγιεφ καταδίκασε την επίθεση στο κανάλι. «Αυτό σημαίνει ότι θα μεταδίδουμε στο Διαδίκτυο προς το παρόν, αλλά τη Δευτέρα ξεκινάμε διαμαρτυρίες αορίστου χρόνου», είπε ο πολιτικός στους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση στο Χάρκοβο την Παρασκευή. Χαρακτήρισε τις κυρώσεις κατά του καναλιού το «τελευταίο λάθος» του Ζελένσκι.

Πέρυσι, οι ουκρανικές αρχές απαγόρευσαν τα τηλεοπτικά κανάλια 112, ZiK και NewsOne. Τα μέσα ενημέρωσης συνέδεσαν τα τρία μέσα με τον Βίκτορ Μεντβεντσούκ, τον ηγέτη του κόμματος Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή (OPZZh) και βουλευτή. Ο Μεντβεντσούκ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατ’ οίκον περιορισμό, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κρατική προδοσία.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα