ΑΘΗΝΑ
05:36
|
20.07.2024
Την πρόθεση του Κιέβου για ένταξη της Ουκρανίας στο NATO υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεση του Κιέβου για ένταξη της Ουκρανίας στο NATO υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω της κρίσης στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία και καθώς η Μόσχα τονίζει πως δεν θα δεχτεί την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως η Ουκρανία θα συνεχίσει τον στόχο της για ένταξη στο NATO παρά τη στάση της Ρωσίας και τον προβληματισμό ορισμένων μελών του ίδιου του NATO.

«Παρά τις αντιδράσεις, πιστεύω πως πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό τον στόχο που έχουμε θέσει» ανέφερε ο Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται πως η  Ουκρανία την Δευτέρα ζήτησε να επανέλθει η Ρωσία στις διαπραγματεύσεις εντός 48 ωρών, με τον Λαβρόφ να συμβουλεύει τον πρόεδρο του να μην διακόψει τις συνομιλίες επιμένοντας σε μια διπλωματική λύση της κρίσης. 

Εντούτοις, ακόμα και μια επανάληψη των συνομιλιών είναι άγνωστο που θα οδηγήσει καθώς οι πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους: η Ρωσία να μπει φραγμός στην είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και οι δυτικές δυνάμεις να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από τα σύνορα με την Ουκρανία, την ίδια στιγμή «γεμίζουν» όλη την ανατολική Ευρώπη με στρατό και πολεμικό εξοπλισμό.

Πηγές: Euronews, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nippon Steel προσέλαβε τον Μάικ Πομπέο με την ελπίδα πως θα εξαγοράσει την U.S. Steel

Ικανοποίηση Παλαιστινιακής Αρχής για την απόφαση της Χάγης – Οργή στο Ισραήλ

Μπανγκλαντές: Πάνω από 100 οι νεκροί φοιτητές από αστυνομικά πυρά- Απαγόρευση κυκλοφορίας- Ανάπτυξη στρατού στους δρόμους

Μεγάλη νίκη για τον παλαιστινιακό λαό η απόφαση του Δικαστηρίου λέει ο Τουμπάσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα