ΑΘΗΝΑ
14:11
|
13.05.2024
Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες δεν βλέπουν καμία απειλή περί ρωσικής εισβολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αλεξέι Ντανίλοφ δήλωσε απόψε πως δεν βλέπει σημάδια για «επικείμενη» ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου όπως προέβλεπε η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

«Αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που υπάρχουν στο έδαφος της χώρας μας αλλά η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο» είπε σε δημοσιογράφους ο Ντανίλοφ, διευκρινίζοντας: «Δεν βλέπουμε να γίνεται ρωσική επίθεση στις 16 ή στις 17 του μήνα».

A compromise is possible: Danilov on relations with the Russian Federation  - Perild

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες δεν βλέπουν καμία απειλή περί ρωσικής εισβολής όπως φημολογούν δυτικές χώρες, διαβεβαιώνοντας πως οι ουκρανικές αρχές έχουν «σαφές όραμα για το τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν».

Νωρίτερα την παρόμοια τοποθέτηση για το θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας πως οι δηλώσεις Δυτικών αξιωματούχων περί «πιθανής» ρωσικής «εισβολής στην Ουκρανία είναι ανυπόστατη κλιμάκωση» δεδομένου ότι η Ρωσία «δεν απειλεί κανέναν». Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε προβοκάτσιες ώστε να δώσουν «νόημα» στις δηλώσεις Δυτικών αξιωματούχων προειδοποιώντας ότι η χρήση βίας για την επίλυση της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα έχει σοβαρές συνέπειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: 151 συλλήψεις διαδηλωτών κατά της παραχώρησης χωριών στο Αζερμπαϊτζάν

76 χρόνια Νάκμπα: Εκδήλωση των εργατικών σωματείων στο Μοναστηράκι

Γάζα: Εντός ωρών καταρρέει το σύστημα υγείας

Λογοκρισία στη RAI και πολιτιστική ηγεμονία: Η Μελόνι επιτίθεται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα