ΑΘΗΝΑ
23:43
|
20.09.2024
Η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Μπαχρέιν δεν θα μπορουσε να γίνει δίχως τη συμφωνία του Αβραάμ το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν,Μανάμα, έφθασε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στην μικρή αυτή χώρα του Κόλπου μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξομάλυνσης σχέσεων (λεγόμενη «Συμφωνία του Αβραάμ») τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στο αεροδρόμιο της Μανάμα έγινε δεκτός από τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ αλ Ζαγιάνι και τον υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Ζαγέντ Ρασίντ αλ Ζαγιάνι.

Αύριο το πρωί αναμένεται να συναντήσει στον βασιλιά του Μπαχρέιν, Χαμάντ μπιν Ισα αλ Χαλίφα και τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό, Σαλμάν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα.

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισήμανε πως παρά τη διάρκεια της μακράς «θυελλώδους» περιόδου από την περιοχή βγαίνει σήμερα «το μήνυμα της συνεργασίας, της καλής θέλησης και της κοινής στάσης απέναντι σε απειλές».

Τον περασμένο Νοέμβρη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο βασιλιάς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στο περιθώριο της Διεθνούς Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, όπου ο πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο του Μπαχρέιν έδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό πρόσκληση για επίσκεψη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα