ΑΘΗΝΑ
22:42
|
08.05.2024
Εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος μελέτης των θησαυρών της αρχαίας Τροίας που προέρχονται από τη συλλογή Σλήμαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία με το Μουσείο Προϊστορίας και Πρώιμης Ιστορίας του Βερολίνου για την από κοινού διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας στο πλαίσιο ενός προγράμματος μελέτης των θησαυρών της αρχαίας Τροίας (θησαυρός του Πριάμου) που προέρχονται από τη συλλογή Σλήμαν προτίθεται να υπογράψει το επόμενο διάστημα το Κρατικό Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Πούσκιν.

Ο Βλαντίμιρ Τόλστικοφ, επικεφαλής του Τμήματος Τέχνης και Αρχαιολογίας του Αρχαίου Κόσμου του Μουσείου Πούσκιν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σχεδιάζεται επίσης η υπογραφή συμφωνιών με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πρωσίας του Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο του Τύμπινκεν.

Ο Τόλστικοφ ανέφερε επίσης, ότι κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της έρευνας της συλλογής του Σλήμαν, θα γίνουν μετρήσεις του καθενός από τα 65 εκθέματα, όπως επίσης και των στοιχείων τους.

Το καλοκαίρι του 2021 το Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας ξεκίνησε ένα ευρείας κλίμακας πρόγραμμα για την μελέτη των χρυσών θησαυρών της αρχαίας Τροίας, που φυλάσσονται στην συλλογή του. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει 259 αντικείμενα από 13 θησαυρούς, που ανακάλυψε ο Σλήμαν στην Τροία κατά την διάρκεια των ανασκαφών του το 1873 όπως επίσης και στο διάστημα 1878-1890.

Goldapplike mit graviertem Schmetterling aus Mykene, Gräberrund A, Schachtgrab III

Από το 1881 οι 19 θησαυροί που βρέθηκαν από τον Σλήμαν φυλάσσονται στο Βερολίνο και περιλαμβάνουν διάφορα κοσμήματα, αγγεία, ανθρωπόμορφα ειδώλια, και αντικείμενα από ορυκτό κρύσταλλο.

Οι 13 θησαυροί, κυρίως αντικείμενα από πολύτιμα μέταλλα και πέτρες, έφτασαν στη Ρωσία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 260 αντικείμενα από χρυσό, ήλεκτρο, ασήμι και ορυκτό κρύσταλλο στάλθηκαν στο Μουσείο Πούσκιν και 414 αντικείμενα από χαλκό και κεραμικά μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Eurovision 2024: Με παλαιστινιακή καφίγια ανέβηκε στη σκηνή Σουηδός καλλιτέχνης

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα