ΑΘΗΝΑ
09:24
|
20.04.2024
Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν 13 διαφορετικές συμφωνίες σε διάφορους τομείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα (14/2) 13 διαφορετικές συμφωνίες σε διάφορους τομείς κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα του Κόλπου, όπως είχαν ανακοινώσει πριν από δύο μήνες οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Συμφωνίες για την αμυντική βιομηχανία, την υγεία, την κλιματική αλλαγή, τη βιομηχανία, την τεχνολογία, το εμπόριο, την οικονομία, τον πολιτισμό, τη γεωργία, το εμπόριο, την οικονομία, τη νεολαία, τις μεταφορές, τη διαχείριση καταστροφών, τη μετεωρολογία, την επικοινωνία και το αρχείο υπογράφηκαν κατά τη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπιών από την Τουρκία και τα ΗΑΕ. Φυσικά τις συνομιλίες επέβλεψαν ο  πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν, ο οποίος επισκέφτηκε τελευταία φορά τα ΗΑΕ το 2013, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν φύγει ότι η Τουρκία και τα ΗΑΕ ξεκίνησαν μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις με την επίσκεψη του διαδόχου του Άμπου Ντάμπι στην Άγκυρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Την Κυριακή, η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΑΕ και τα βήματα για την εμβάθυνση της συνεργασίας θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη Ερντογάν.

Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με κατανόηση της εγκαθίδρυσης και διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση που αναπαράγει και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί επίσης την Expo 2020 Dubai την Τρίτη, όπου θα εορταστεί η εθνική εορτή της Τουρκίας.

Η επίσκεψη του διαδόχου του Άμπου Ντάμπι οδήγησε στην ανακοίνωση ενός ταμείου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις στην Τουρκία. Και οι δύο χώρες υπέγραψαν επίσης αρκετές συμφωνίες για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη χρηματοδότηση και το εμπόριο.

Πηγές: Ahval, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα