ΑΘΗΝΑ
18:44
|
19.04.2024
Δύο Ισπανοί ναυαγοσώστες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Λέσβο μόλις βλέπουν τη συγκλονιστική φωτογραφία του νεκρού Αϊλάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Oscar Camps, ιδρυτή της ΜΚΟ Open Arms, η οποία ασχολείται με τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο, η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και απέσπασε συνολικά 7 υποψηφιότητες στα Φετινά Βραβεία Γκόγια, έφυγε από την φετινή τελετή των βραβείων με συνολικά 3 Βραβεία: Καλύτερης Φωτογραφίας για τον Κίκο ντι λα Ρίκα, Καλύτερης Οργάνωσης Παραγωγής, και Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Ιδιαίτερη χαρά αποτελεί το γεγονός της τιμητικής διάκρισης του σταθερού συνεργάτη της Heretic, τον Line Producer, Κώστα Σφακιανάκη, ο οποίος τιμήθηκε- μαζί με τον Albert Espel- με το Βραβείο για την Καλύτερη Οργάνωση Παραγωγής στα φετινά Βραβεία Γκόγια, τον σημαντικότερο κινηματογραφικό θεσμό της Ισπανίας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Φθινόπωρο του 2015. Δύο Ισπανοί ναυαγοσώστες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Λέσβο μόλις βλέπουν τη συγκλονιστική φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που πνίγηκε στη Μεσόγειο. Καταφθάνουν εκεί για να ανακαλύψουν μια αδιανόητη πραγματικότητα: χιλιάδες άνθρωποι διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά προσπαθώντας να διασχίσουν τη θάλασσα με επισφαλείς βάρκες, ώστε να αποδράσουν από τις ένοπλες συγκρούσεις και άλλους κινδύνους στις χώρες τους. Όμως, αυτό που τους προξενεί την πιο αλγεινή εντύπωση είναι ότι κανείς δεν προβαίνει σε καμία διάσωση. Μια σπαρακτικά ανθρώπινη ιστορία για τη δύναμη της θέλησης, βασισμένη σε γεγονότα της αληθινής ζωής.

Η ταινία είναι μια παραγωγή των ισπανικών εταιρειών παραγωγής Fasten Films, Lastor Media, Arcadia Motion Pictures, Cados Produciones και της ελληνικής εταιρείας παραγωγής, Heretic. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Σχοινιά, με μερικές από τις πιο απαιτητικές αλλά και εντυπωσιακές αναπαραστάσεις θαλάσσιων διασώσεων.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ, με την υποστήριξη του ΕΚΚ και του ΕΚΟΜΕ.

Πηγή: flix.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα