ΑΘΗΝΑ
04:58
|
18.04.2024
Σιζόπουλος: Είναι αδιανόητο η πλευρά μας να επιμένει στην πολιτική των δήθεν «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, την 1η Μαρτίου 2022, μετά και την επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος ζητούσε άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε στην επιστολή του ότι η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας από το πρόεδρο για τα εξαγγελθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι απαραίτητη καθώς, όπως αναφέρει, έως τώρα μόνη πηγή πληροφόρησης παραμένουν δημοσιεύματα και δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ο γγ του ΑΚΕλ εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτεί πρώτα απ’ όλα ενημέρωση, διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με την πολιτική ηγεσία. «Γι’ αυτό θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου», καταλήγει.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού κατά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις πρωτοβουλίες του για άρση του αδιεξόδου.

Αντίθετος ο Σιζόπουλος για ΜΟΕ, ζητά να επανέλθει η πολιτική κυρώσεων

Την αντίθεσή του στην πολιτική των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος τη Δευτέρα.

«Είναι αδιανόητο η πλευρά μας να επιμένει στην πολιτική των δήθεν «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», κάτι που αποτελεί διολίσθηση του κυπριακού, από ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής, συνεχιζόμενη κατοχής και εθνοκάθαρσης, σε θέμα δικοινοτικής διευθέτησης και ΜΟΕ, ενώ η Τουρκική πλευρά απορρίπτει και αυτή την προσέγγιση», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σιζόπουλος σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώσει δημόσια και επίσημα ότι αποσύρει την πρόταση για ΜΟΕ, «για να αποτραπεί ο μεγάλος κίνδυνος να καταστούν αυτά τα ΜΟΕ κεκτημένο της τουρκικής πλευράς και να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω αναβάθμιση του κατοχικού ψευδοκράτους».

Από την άλλη, κάλεσε τον Πρόεδρο να επαναφέρει την πολιτική της προσπάθειας επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας και να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του βέτο.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει κεφαλαιοποιήσει ποτέ κάτι, όταν συζητά ΜΟΕ και έχει αποδειχτεί εκ των γεγονότων, ότι τα ΜΟΕ δεν αναχαιτίζουν την τουρκική προκλητική συμπεριφορά αλλά αντίθετα ευνοούν τη συνέχισή της», είπε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα