ΑΘΗΝΑ
14:36
|
20.04.2024
Tην απόφαση της Ρωσικής Δούμας να εγκρίνει σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ καταδικάζει η Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tην απόφαση της Ρωσικής Δούμας να εγκρίνει σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση των αποσχισθείσων περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), όπως αναφέρει σε tweet του, ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδικότερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναφέρει ότι «η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά την απόφαση της Ρωσικής Δούμας να απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο Πούτιν να αναγνωρίσει τις μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιφέρειες του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας ως ανεξάρτητες οντότητες. Αυτή η αναγνώριση θα αποτελούσε σαφή παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ».

Προσθέτει ότι «η υποστήριξη και η δέσμευση της ΕΕ για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της παραμένει ακλόνητη».

«Προτρέπουμε τη Ρωσία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να δεσμευτεί με καλή πίστη στο πλαίσιο του φορμάτ της Νορμανδίας και της Τριμερούς Ομάδας Επαφής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα