ΑΘΗΝΑ
00:12
|
08.07.2026
Θα προηγηθούν συμβολικά οι επισκέψεις του σε Λευκωσία και Άγκυρα πριν το ταξίδι στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επισκέψεις σε Λευκωσία και Αθήνα φαίνεται πως σχεδιάζει ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζοκ, πριν το περιβόητο ταξίδι του στην Τουρκία στις 9 Μαρτίου. Προφανής στόχος να καθησυχάσει τους εταίρους του σε Κύπρο και Ελλάδα για την επικείμενη αναθέρμανση των πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως η πιθανότερη ημερομηνία επίσκεψης σε Λευκωσία και Αθήνα είναι η 24η Φεβρουαρίου.

Η Τουρκία «ζεσταίνει» τις σχέσεις με το Ισραήλ - Επίσκεψη από τον πρόεδρο Ισαάκ  Χέρτσογκ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα θα προηγηθεί η συνάντησή του με την Ελληνίδα ομόλογό του, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Περίπου 10 μέρες μετά θα ακολουθήσει η επίσημη επίσκεψη του Ισαάκ Χέρτζοκ στην Τουρκία.

Στο Ισραήλ τουρκική αντιπροσωπεία ως την Πέμπτη

Αύριο και μεθαύριο πάντως αναμένονται σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Ραμάλα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου του Τούρκου Προέδρου Ιμπραχήμ Καλίν.

Οι συναντήσεις των Τούρκων αξιωματούχων θα έχουν βασικό στόχο την προετοιμασία του ταξιδιού του Ισραηλινού προέδρου στην Τουρκία ενώ θα επιχειρηθεί και η συνάντησή τους με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς ώστε να φανεί πως δεν απεμπολούν τις θέσεις τους για το παλαιστινιακό για χάρη της αναθέρμανσης των πολιτικο-διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα