ΑΘΗΝΑ
05:34
|
20.09.2024
Στη Δαμασκό βρίσκεται από νωρίς σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σοϊγκού, συναντώντας τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Συρία βρίσκεται από νωρίς σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού  προκειμένου να επιθεωρήσει τις ρωσικές δυνάμεις ενόψει των στρατιωτικών ναυτικών και αεροπορικών γυμνασίων που πραγματοποιούνται ανοικτά των συριακών ακτών.

Πρώτα μετέβη στη ρωσική ναυτική βάση στο Ταρτούς όπου ήταν μαζί του και ο Σύρος υπουργός Άμυνας Αλί Αγιούμπ. Εκεί, ο Ρώσος υπουργός επιθεώρησε από σημείο της βάσης ανεφοδιασμού στην πόλη Ταρτούς, τις ναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας στην ανατολική Μεσόγειο, που διεξάγονται στο πλαίσιο της σειράς ναυτικών γυμνασίων σε επιχειρησιακά σημαντικές περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού καθώς και σε θάλασσες, που γειτνιάζουν με τα ρωσικά εδάφη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου ‘Αμυνας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Πολεμικού Στόλου, ναύαρχο Νικολάι Γιεφμένοφ, στις ναυτικές ασκήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία, από τους στόλους του Ειρηνικού, της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας και περισσότερα από 30 αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας. Στο πλαίσιο των ασκήσεων αναπτύχθηκαν μαχητικά τύπου MiG-31K με υπερηχητικούς πυραύλους ΚΙΝΖΗΑL και στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Tupolev Tu-22M προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις ανοικτά της Συρίας.

An Answer to the F-35? Russian Displays 'Kinzhal' Hypersonic Missile Armed  MiG-31K Jets

Ακολούθως ο Σοϊγκού μετέβη στην ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ και κατέθεσε στεφάνι μαζί με τον διοικητή της βάσης στις προτομές των Ηρώων της Ρωσίας που έχασαν την ζωή του εν ώρα καθήκοντος στη Συρία.

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο Ρώσος υπουργός συμπεριλαμβάνεται και η συνάντησή του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα