ΑΘΗΝΑ
23:46
|
20.09.2024
Επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας είναι ο Τζόσουα Ζάρκα, γενικός υποδιευθυντής Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιπροσωπεία στην Βιέννη έστειλε η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ προκειμένου να έχει εκ του σύνεγγυς ενημέρωση για τα σκληρά παζάρια που διαδραματίζονται εδώ και καιρό ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν με επίκεντρο τις προσπάθειες για διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, στην οποία αντιτίθεται σφόδρα το ισραηλινό πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο Τζόσουα Ζάρκα, γενικός υποδιευθυντής Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ο Ζάρκα συναντήθηκε σήμερα με τον Ρώσο απεσταλμένο στις διαπραγματεύσεις της Βιέννης, Μιχαήλ Ουλγιάνοφ, συζητώντας πάνω στις εξελίξεις που αφορούν την επίμαχη διαπραγμάτευση. Συναντήθηκε επίσης και με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Ραφαέλ Γκρόσι.

Ο Ουλγιάνοφ σε ανάρτησή του στο Τουίτερ μετά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό αξιωματούχο τόνισε: «Οι Ισραηλινοί συνάδελφοι από την πρωτεύουσα και την μόνιμη (διπλωματική) αποστολή τους στη Βιέννη μας επισκέφθηκαν σήμερα. Συζητήσαμε θέματα σχετικά με την ΙΑΕΑ».

Ο Ζάρκα από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Ουλγιάνοφ για την «ειλικρινή και σημαντική συζήτηση» που είχαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα