ΑΘΗΝΑ
20:35
|
06.07.2024
Προειδοποιεί τον λαό της Βολιβίας και τη διεθνή κοινότητα για σχέδιο αποσταθεροποίησης υπό την καθοδήγηση της Υπηρεσίας καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κατήγγειλε αυτό το Σάββατο ότι η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών (DEA) εκτελεί ένα αποσταθεροποιητικό σχέδιο κατά του κινήματος των καλλιεργητών κόκας και των ηγετών του.

Σε μια σειρά από tweets που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του, ο Μοράλες προειδοποίησε τον βολιβιανό λαό και τη διεθνή κοινότητα για αυτό το σχέδιο της DEA, των πολιτικών της πρακτόρων και των ελεγχόμενων από αυτή ΜΜΕ που δρουν στη χώρα.

«Η DEA έξει εξαπολύσει ένα αποσταθεροποιητικό σχέδιο ψεμάτων και ρητορικής μίσους εναντίον του κινήματος των καλλιεργητών κόκας και των ηγετών του. Το σχέδιό τους είναι να πουν ψέματα για να διχάσουν», έγραψε ο Μοράλες, μετά την ανακοίνωση ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν έως και πέντε εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη του Μαξιμιλιάνο Νταβίλα, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου της Βολιβίας.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, αυτή η πολιτική επιχείρηση της DEA «ακολουθεί την ίδια τακτική που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν πραξικοπήματα και να εισβάλουν σε χώρες.». «Για να εφαρμόσουν το Σχέδιο Condor, κατηγόρησαν τις λαϊκές κυβερνήσεις ως «κομμουνιστές», που λεηλατούν φυσικούς πόρους, κατηγόρησαν τους σοσιαλιστές προέδρους ως «τρομοκράτες», τόνισε.

«Στη Βολιβία, καθώς η δεξιά απέτυχε και απέδειξε ότι είναι ικανή μόνο για να ληστέψει το κράτος, να κλέψει και να σφαγιάσει, οι ΗΠΑ και οι υπηρεσίες τους (όπως η DEA) προσπαθούν να μας δυσφημήσουν πολιτικά για να μας εξαφανίσουν σωματικά. Η άμυνά μας θα είναι πάντα η αλήθεια και η ειλικρίνεια», έγραψε ο Μοράλες.

«Μία από τις ιδεολογικές βάσεις του αγώνα μας είναι η υπεράσπιση της κυριαρχίας μας. Η DEA είναι υπεύθυνη για τις σφαγές κατά των αδελφών μας στις τροπικές περιοχές», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του κράτους, ο οποίος έπεσε θύμα πραξικοπήματος στα τέλη του 2019.

Από τη Νέα Υόρκη, ο εισαγγελέας του Νότιου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μανχάταν, Ντάμιαν Γουίλιαμς και η διαχειριστής της DEA, Αν Μίλγκραμ, κατηγορούν τον Μαξιμιλιάνο Νταβίλα για εισαγωγή κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατοχή όπλων.

«Όσοι επιχειρούν ενάντια στην ασφάλεια και τη ζωή μας, ξεχνούν ότι προερχόμαστε από την αντίσταση των ταπεινών και εργαζομένων ενάντια στο κατασταλτικό σύστημα του νεοφιλελευθερισμού που υπηρετεί τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.» έγραψε ο Έβο Μοράλες την Τετάρτη.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Βρετανία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επιβεβαίωσε το τέλος του σχεδίου Ρουάντα

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία αύξηση τιμών, ελπίδες για ζήτηση, ανησυχία για προσφορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα