ΑΘΗΝΑ
10:26
|
24.04.2024
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι προτιμά να χάσει μελλοντικά τρόπαια στο τένις παρά να αναγκαστεί να κάνει εμβόλιο κατά του Covid.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας αποκλειστικά στο BBC, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, είπε ότι δεν θα πρέπει να συνδέουν το όνομά του με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει το δικαίωμα επιλογής που θα πρέπει να έχουν όλα τα άτομα.

Ο Τζόκοβιτς ρωτήθηκε αν θα θυσίαζε τη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Γουίμπλεντον και το Γαλλικό Όπεν για να διατηρήσει τη στάση του σε σχέση με το εμβόλιο. «Ναι, αυτό είναι ένα τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», είπε. Στην ερώτηση «γιατί», απάντησε: «Επειδή οι αρχές της λήψης αποφάσεων για το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να είμαι συντονισμένος με το σώμα μου όσο περισσότερο μπορώ».

Ο νικητής σε 20 μέχρι τώρα Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία τον περασμένο μήνα, αφού η κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του δύο διαδοχικές φορές λόγω του γεγονότος ότι ήταν ανεμβολίαστος.

«Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού», είπε στο BBC ο Σέρβος πρωταθλητής, επιβεβαιώνοντας ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, «αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Πρόσθεσε δε ότι «έχει ανοιχτό μυαλό», και ότι δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να εμβολιαστεί ο ίδιος στο μέλλον «γιατί όλοι προσπαθούμε να βρούμε συλλογικά, την καλύτερη δυνατή λύση για τον τερματισμό του Covid».

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα