ΑΘΗΝΑ
23:21
|
28.09.2024
Ο Εθνικός Συναγερμός, του οποίου ηγείται η Μαρί Λεπέν, ανακοίνωσε με υπόμνημα προς την ηγεσία ότι διέγραψε τον Νικολά Μπε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο ένα πλήγμα δέχθηκε η προεκλογική εκστρατεία της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, καθώς στις αποσκιρτήσεις μελών του κόμματός της και στη μετατόπιση ψηφοφόρων στο ακροδεξιό κόμμα του αντιπάλου της, Ερίκ Ζεμούρ, ήρθε να προστεθεί και η διαρροή πληροφοριών από τον εκπρόσωπο της εκστρατείας της στο στρατόπεδο του Ζεμούρ.

Ο Εθνικός Συναγερμός, του οποίου ηγείται η Μαρί Λεπέν, ανακοίνωσε με υπόμνημα προς την ηγεσία ότι διέγραψε τον Νικολά Μπε, υψηλόβαθμο στέλεχος και πρώην γενικό γραμματέα του κόμματος, αφού ανακάλυψε ότι διέρρευσε «στρατηγικές και εμπιστευτικές» πληροφορίες της εκστρατείας στον αντίπαλο ακροδεξιό, Ζεμούρ.

«Αυτή η απολύτως ανήθικη συμπεριφορά συνιστά δολιοφθορά», αναφέρει το κόμμα στο υπόμνημά του, το οποίο στη συνέχεια διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

«Αυτή η διπροσωπία είναι ανάξια της εμπιστοσύνης που του έδειξε η υποψήφια, τα μέλη του κόμματος και οι ψηφοφόροι», όπως σημειώνεται.

Ο Μπε, ο οποίος είναι και ευρωβουλευτής του Εθνικού Συναγερμού, χαρακτήρισε εξωφρενικές τις κατηγορίες.

«Πως θα μπορούσα να έχω στην κατοχή μου και να παρέδωσα τις αποκαλούμενες “στρατηγικές πληροφορίες” χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ μέλος της ηγεσίας της προεκλογικής εκστρατείας;», έγραψε ο Μπε στο Twitter.

Ο Ζεμούρ, ένας τηλεοπτικός αστέρας και πρώην δημοσιογράφος, ο οποίος με την εθνικιστική του ρητορική παραβιάζει συστηματικά τα όρια της πολιτικής ορθότητας, συναγωνίζεται την Λεπέν για την εκλογική ηγεμονία στο ακροδεξιό και υπερσυντηρητικό κοινό.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ζεμούρ έχει «κλέψει» ψηφοφόρους τόσο από τη Λεπέν όσο και από τη δεξιά υποψήφια, Βαλερί Πεκρές.

Η ακροδεξιά Λεπέν διεκδικεί για τρίτη συναπτή φορά το προεδρικό χρίσμα της Γαλλίας, όμως η εικόνα της προεκλογικής της εκστρατείας τις τελευταίες βδομάδες χαρακτηρίζεται από έντονους κλυδωνισμούς και κρίση, καθώς ο μοναδικός γερουσιαστής και ο ανώτερος ευρωβουλευτής της μεταξύ άλλων αποσκίρτησαν στο κόμμα του Ζεμούρ. Σαν να μην έφτανε αυτό η ευρείας αποδοχής στο ακροδεξιό ακροατήριο ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ, έχει επίσης χαρακτηρίσει καλύτερο υποψήφιο τον Ζεμούρ.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος που εμφανίζεται τρίτος μαζί με την δεξιά Πεκρές στις δημοσκοπήσεις, φαίνεται να μειώνει την απόσταση από τη δεύτερη Λεπέν, η οποία μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητα του για τη διεκδίκηση μίας δεύτερης θητείας στο τιμόνι της χώρας, αλλά οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν ως φαβορί των ψηφοφόρων.
 

Πηγές: AFP, BFM TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα