ΑΘΗΝΑ
19:18
|
24.09.2024
Οργιάζουν οι φήμες για πιθανή πώληση της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία ΙΟΝ με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πώληση πλειοψηφικού της πακέτου στον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την είσοδο του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ ΑΕ, η διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Ναυτεμπορική»: «Τα σενάρια πίσω από το ενδεχόμενο πώλησης της ΙΟΝ εστιάζουν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η κ. Τίνα Κωτσιοπούλου, που βρίσκεται στο τιμόνι της σοκολατοβιομηχανίας, φέρεται να έχει συμφωνήσει στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας και ταυτόχρονα στην πρόθεση του Σπ. Θεοδωρόπουλου, μετά την αποχώρησή του από την Chipita, να δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό σήμα στην αγορά τροφίμων-ποτών. Σε αυτό το πλαίσιο, η προσθήκη και της ΙΟΝ στο πεδίο των δραστηριοτήτων του κ. Θεοδωρόπουλου, που σήμερα απαρτίζεται από τις συμμετοχές του στην Π.Γ. Νίκας, στην wonderplant, στη Μεβγάλ και στην Ελληνικοί Χυμοί, δημιουργεί τις συνθήκες για ένα ισχυροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο το οποίο δυνητικά μπορεί να διευρυνθεί και να μετεξελιχθεί σε μια νέα vivartia ή chipita».

Να σημειωθεί πως το συνολικό ενεργητικό της σοκολατοβιομηχανίας εκτιμάται στα 145,6 εκατ. ευρώ. Η ΙΟΝ διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής, στην Άρτα, στο Νέο Φάληρο και στο Μαρκόπουλο Αττικής. Η εταιρεία διατηρεί επίσης παραγωγική μονάδα στη Σόφια της Βουλγαρίας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας: Πακέτο μέτρων με μείωση των επιτοκίων για την τόνωση της οικονομίας

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη σε ιδιοκτήτες ταξί: Κανείς υπεράνω του νόμου

Ε.Ε.: Πάνω από 1 δισ. ευρώ βοήθεια για φυσικές καταστροφές σε 5 χώρες-Πόσα θα λάβει η Ελλάδα

Μαζικές απολύσεις από τον ολλανδικό γίγαντα χρωμάτων Akzonobel

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα