ΑΘΗΝΑ
04:55
|
20.04.2024
Οι δηλώσεις Ρέζνικοφ δείχνουν γενικότερο σκεπτικισμό στην Ουκρανία σχετικά με τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι αποσύρει τα στρατεύματά της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η τελευταία έκθεση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών που καταρτίστηκε την Τετάρτη δεν δείχνει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα της Ουκρανίας», όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ολέκσιι Ρέζνικοφ σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Η Ουκρανία θα πιστέψει ότι η Ρωσία ασχολείται σοβαρά με την εκτόνωση της τρέχουσας κρίσης μόνο αν αποσύρει τα στρατεύματά της, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα όπλα της, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία για ασκήσεις που πρόκειται να λήξουν στις 20 Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, περίπου 140.000 συνδυασμένες ρωσικές στρατιωτικές και φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις είναι σήμερα συγκεντρωμένες κοντά στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 125.000 χερσαίων στρατευμάτων. Μόνο στη Λευκορωσία υπάρχουν 9.000 Ρώσοι στρατιώτες, είπε.

Συγκριτικά, ο Ρέζνικοφ είπε ότι η Ουκρανία έχει περίπου 35.000 στρατιώτες στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, όπου το Κίεβο μάχεται με υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές από το 2014.

Οι δηλώσεις του Ρέζνικοφ δείχνουν τον γενικότερο σκεπτικισμό στην Ουκρανία σχετικά με τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι αποσύρει τα στρατεύματά της μετά από ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία. Η Δύση φοβάται ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εξαπολύσουν στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε από την πλευρά του πλάνα που, όπως αναφέρει, έδειχναν άρματα μάχης, οχήματα πεζικού και μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού να εγκαταλείπουν τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα