ΑΘΗΝΑ
06:38
|
28.04.2024
Δεν έλειψαν οι ευθείες βολές έναντι Ισραήλ και αραβικών αυταρχικών καθεστώτων που προσπαθούν να περιορίσουν την ισχύ της Χεζμπολάχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tην δυνατότητα μετατροπής χιλιάδων πυραύλων σε πυραύλους ακριβείας  και την έναρξη της μαζικής παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) ανακοίνωσε σήμερα σε διάγγελμά του ο ηγέτης της λιβανέζικης πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα μην παραλείποντας τις ευθείες βολές έναντι Ισραήλ αλλά και σε βάρος αραβικών αυταρχικών καθεστώτων που επιδιώκουν να περιορίσουν την ισχύ της Χεζμπολάχ στην λιβανέζικη πολιτική σκηνή.

Nasrallah says anyone who wants can 'submit an order' to buy  Hezbollah-produced drones - L'Orient Today

«Λέω στους Ισραηλινούς ότι η μάχη τους μεταξύ πολέμων έχει μετατρέψει την απειλή σε ευκαιρία για την αντίσταση. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τους χιλιάδες πυραύλους μας σε πυραύλους ακριβείας. Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν ότι το να πάνε σε πόλεμο (σ.σ. με τον Λίβανο) θα είναι δύσκολο και δαπανηρό. Δεν υποτιμώ το Ισραήλ το οποίο κατέχει ακόμη πολλά στοιχεία ισχύος αλλά είναι σε παρακμή. Αυτή η παρακμή βρίσκεται στην εξασθενημένη επιθυμία και εμπιστοσύνη των Ισραηλινών στον στρατό τους και στην επιθυμία τους για μετανάστευση» τόνισε ο αρχηγός της Χεζμπολάχ.

Ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και στις κυβερνήσεις αραβικών αυταρχικών καθεστώτων, τονίζοντας:

«Ο Λίβανος ήταν πάντα το καταφύγιο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στον αραβικό κόσμο. Ποιος θέλει να τον μετατρέψει σε καταπιεστική χώρα; Ο Λίβανος είναι η χώρα ων ελευθεριών και αυτό είναι η πραγματική του ταυτότητα».

Ο Χασάν Νασράλα αναφέρθηκε και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τα μέσα του ερχόμενου Μάη λέγοντας πως όλες οι εκλογές στη χώρα «είναι σημαντικές και κρίσιμες». Ανέφερε επίσης πως θα πρέπει να διεξαχθούν στην ώρα τους .

Το διάγγελμα του Χασάν Νασράλα έγινε με αφορμή την επέτειο από την δολοφονία του πρώην προέδρου του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι στις 14 Φεβρουαρίου 2005 στην πλατεία Μαρτύρων της Βηρυτού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα